Odkryj pieczywo na nowo - wydanie specjalne #2
Dzikie i modernistyczne chleby, bagietki oraz bajgle, praca w młynie i śniadaniownie, receptury Master Bakerów oraz fermentujące serce chleba - czyli nowe wydanie specjalne Mistrza Branży!
Dzikie i modernistyczne chleby, bagietki oraz bajgle, praca w młynie i śniadaniownie, receptury Master Bakerów oraz fermentujące serce chleba - czyli nowe wydanie specjalne Mistrza Branży!
Czy można się doktoryzować z słodkości? Jak smakują czekoladki prosto z lodówki? W co warto zainwestować w piekarni i cukierni? Jakie zioła włączyć w swoją produkcję? A na naszej okładce - Ela i Patryk Kotarbowie, którzy największy sukces osiągnęli w branży, gdy zaczęli pracować razem! Jaki jest ich sekret udanej współpracy?
Dlaczego w Chlebio nie powstają bochenki z pszenicy? Jak stworzyć cukiernię od zera? Czy pasty do lodów są złe? W najnowszym wydaniu odpowiadamy na te pytania, a także przekonujemy, że róża to nie tylko nadzienie do pączków, desery mogą być zdrowsze, niż lekarstwa oraz że warto sprzedawać online.
Na jakie superowoce czekają Polacy tego lata? Jak obniżyć poziom cukru w produktach cukierniczych? Gdzie w Polsce serwuje się autentyczne japońskie słodkości? Jakie skarby znajdziemy w ogródku? I dlaczego emocje są w ciastkach równie ważne jak cukier, tłuszcz czy mąka? Zapraszamy do lektury nowego wydania!
Czekolada z fiołkiem i geranium, pokrzywa w cieście oraz chlebie, rzeźbienie tortów i ich przewożenie, lody z watą cukrową, ale też bez cukru. A na naszej okładce laureaci I Mistrzostw Polski na Pralinę - Lesia Moroz i Krystian Sak. Zapraszamy do rozkwitającego ogrodu wiedzy i inspiracji w nowym Mistrzu Branży.
Co daje wygrana w prestiżowym konkursie, oprócz zastrzyku adrenaliny i zaszczytnego tytułu? O tym opowiadają laureatki 1. miejsca na Mistrzostwach Cukierniczych Polski 2022 - Angelika Chwyć i Renata Martyna. A oprócz tego - wielkanocne comfort food, świąteczne receptury i migawki z Expo Sweet 2022.
Jak odżywiają się fleksitarianie? Co znaczy "comfort food" w branży lodziarskiej? Czy prowadzenie piekarni w dobie kryzysu cenowego ma sens? A na naszej okładce mama, żona i businesswoman - Ewa Wajs z odpowiedzią na pytanie - jak z sukcesem prowadzić pracownię cukierniczą, nie rezygnując z życia rodzinnego i spełniania marzeń.
Jak buduje się smak kompletny? Dlaczego pracę zespołu warto zaczynać od wspólnej kawy? Czy pączki wegańskie mogą smakować tak samo dobrze jak te tradycyjne? I jak oraz gdzie warto się szkolić w Polsce? U progu nowego roku zmotywuj się do działania i zainwestuj w najważniejszą osobę w firmie - w siebie!
To wydanie mocno pachnie piernikiem. Nic dziwnego, na okładce osoba, która przywróciła piernikowi właściwe miejsce w hierarchii - Iga Sarzyńska-Komorowska. A w tym wydaniu - świątecznie nacięte i noworoczne bochenki, witryna do schrupania, trendy żywieniowe 2022 i wiele innych inspiracji!
Wypełnij swoją cukiernię i kawiarnię zapachem aromatycznej czekolady z wydaniem specjalnym MB! Zamów egzemplarz drukowany lub czytaj online za darmo!