Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Po godzinach

  • Mistrz Branży: zakręceni na punkcie lodów

    Mistrz Branży: zakręceni na punkcie lodów

    Odrobina szaleństwa i 100% perfekcja, czyli przepis Tomasza Szypuły i Łukasza Parzymskiego na Lodziarskie Mistrzostwa Polski 2017! Nowatorskie trendy w lodach: świeże zioła i kwiaty, 5 najbardziej pożądanych deserów na Instagramie, ekologiczne kubeczki do lodów. Oraz EXTRA przewodnik po imprezach i festiwalach lodziarskich!

    Więcej

  • Rozkwit inspiracji z nowym Mistrzem Dekoracji!

    Rozkwit inspiracji z nowym Mistrzem Dekoracji!

    Kwitnące gałązki pachnące cukrem, wywiad z jurorkami Cake Festival Poland, domowa produkcja tortów i jajo z niespodzianką. Te i inne niespodzianki czekają na Was w najświeższym, bo wiosennym numerze Mistrza Dekoracji.

    Więcej

  • Styczniowy Mistrz Branży: Faza na gastro i idealne pączki

    Styczniowy Mistrz Branży: Faza na gastro i idealne pączki

    W styczniowym MB: o modnym butiku Mistrza Świata Cukierników 1997 Pawła Mieszały, pomysłach na tradycyjną sznekę i potrzebie synchronizacji deseru z daniem restauracyjnym. O pokorze, harówce i eliminacjach do WCM Michała Iwaniuka. O trendach piekarskich w restauracjach w 2017 r. oraz idealnych pączkach okiem mistrzów.

    Więcej

  • Najlepszy prezent na Święta – najnowsze wydanie Mistrza Dekoracji!

    Najlepszy prezent na Święta – najnowsze wydanie Mistrza Dekoracji!

    Czy lukrowanie pierników na sprzedaż jest legalne w domowym zaciszu? Piszemy o dekorowaniu bez owijania w bawełnę. W ciepłe sploty owijamy za to ciasta. Z nami świąteczne dekoracje będą naprawdę magiczne! Podsumowujemy też najważniejsze imprezy branżowe roku - jest się czym chwalić! To był dobry rok dla polskiego sugarcraftingu.

    Więcej

  • „Mistrz Branży” w świątecznym nastroju

    „Mistrz Branży” w świątecznym nastroju

    W świątecznym wydaniu MB: Młodość i talent, pasja i upór – czyli o młodych kobietach w cukiernictwie i dekoratorstwie. O domowym wypieku chleba jako stylu życia dalekim od konsumpcjonizmu. O kompleksowym sposobie promocji pieczywa rzemieślniczego. A na dodatek: receptury na dobrze wypieczone święta Bożego Narodzenia!

    Więcej

  • Mistrz Branży na Polagrę Tech, na bogato – blisko 150 stron!

    Mistrz Branży na Polagrę Tech, na bogato – blisko 150 stron!

    7 wywiadów, w tym rozmowa ze Sławomirem Korczakiem, obrotnym polskim cukiernikiem działającym w Meksyku. Ponad 20 artykułów, wśród nich gorący temat „Pieczywo w gastronomii”. I prawie 30 stron newsów, gdzie m.in. relacjonujemy Święta Chleba w Polsce. To wszystko złożyło się na 148 stron nowego Mistrza Branży.

    Więcej