Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Wyróżnij się Przyjazną Słodyczą

    Wyróżnij się Przyjazną Słodyczą

    Ogólnopolski program „Przyjazna Słodycz – słodycz, po którą warto sięgnąć!” trwa już prawie rok i skupia ponad 180 cukierni z całej Polski. Jak program działa w rzeczywistości, a przede wszystkim jak klienci reagują na „Przyjazną Słodycz” – sprawdziliśmy w jednej z katowickich cukierni.

    Więcej

  • Opłacalny HACCP

    HACCP dość często jest postrzegany jedynie jako koszt. Tak naprawdę jest to system działający na korzyść przedsiębiorcy.

    Więcej

  • Pfahnl od środka

    Pfahnl od środka

    Początki firmy Pfahnl sięgają 1476 r. To już 536 lat! Warto zobaczyć, jakie standardy w produkcji wdrożył austriacki potentat.

    Więcej

  • Nowej generacji ekologiczny palnik węglowy do RRK

    Nowej generacji ekologiczny palnik węglowy do RRK

    Nowe wyzwania rzucone przez rynek piekarski oraz coraz trudniejszy dostęp do tanich paliw stałych zmusiły naszą firmę do opracowania palnika nowej generacji, który skutecznie pozwoliłby na spalanie wielu dostępnych paliw na polskim rynku.

    Więcej

  • Nasza „Cukiernicza Królowa”

    Nasza „Cukiernicza Królowa”

    Ogromny sukces poznańskiej cukierniczki! Marlena Szymaś znalazła się w ścisłej, światowej czołówce zajmując piąte miejsce w czasie Pierwszych Cukierniczych Mistrzostwach Świata Kobiet. W zawodach rozgrywanych w Rimini we Włoszech w dniach 21-22 stycznia 2012 startowało 10 ekip.

    Więcej

  • Kołoczyki z ciasta półfrancuskiego

    Kołoczyki z ciasta półfrancuskiego

    17 stycznia Mała Akademia, po raz pierwszy z belgijską firmą Dossche Mills, zorganizowała warsztaty dla śląskich uczniów z ciekawej, choć wymagającej sztuki prowadzenia ciasta półfrancuskiego i produkcji m.in. croissantów. Wczoraj (23 stycznia uczniowie) przygotowali wyroby słodkie, słone, pikantne oraz półgastronomiczne.

    Więcej