Oddaj swój głos! Plebiscyt trwa!
Wybierz produkt, który - Twoim zdaniem - najlepiej sprawdza się przy produkcji pączków. Głosować można w kilku kategoriach!
Wybierz produkt, który - Twoim zdaniem - najlepiej sprawdza się przy produkcji pączków. Głosować można w kilku kategoriach!
W terminie 9 – 14 marca 2012 w Hamburgu odbędzie się 86. edycja Międzynarodowych Targów Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarnictwa i Cukiernictwa INTERNORGA.
Od piątku trwają największe na świecie targi producentów i przetwórców żywności. Podczas 77. edycji targów silną reprezentację mają Polacy. Na stoiskach można znaleźć polskie wędliny, wypieki, miody, wyroby mleczarskie oraz słodycze. Hasło ekspozycji to "Polska schmeckt! ("Polska smakuje!"), a jej symbolem jest jabłko.
W poniedziałek 23 stycznia odbędzie się konkurs zamykający warsztaty z techniki i technologii produkcji ciastek półfrancuskich. Szkolenia zorganizowano w ramach Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego.
MIWE athlet XXL, czyli automatyczny system za - i wyładunku.
W poniedziałek 16.01.2012r. Telewizja Polska wyemitowała kolejny odcinek programu reportersko- interwencyjnego "Celownik". Materiał "Ile chleba w chlebie"? uderzył w naszą branżę.
Najnowsze światowe trendy dla branży lodziarskiej, prezentowane podczas Międzynarodowego Salonu Lodziarstwa, Wyrobów Cukierniczych i Piekarniczych SIGEP, pojawią się też w Polsce.
Chcesz dopingować naszą reprezentację w finałowej rozgrywce o Puchar Świata w Piekarstwie? Jest okazja. Stowarzyszenie Piekarzy RP zaprasza do wspólnego wyjazdu.
Najnowsze modele telefonów komórkowych mogą zastąpić przenośny komputer - dzięki aplikacjom biurowym z łatwością odpiszemy na maile od kontrahentów, sprawdzimy grafik zajęć, a nawet przygotujemy prezentację!
Od poniedziałku 16 stycznia do 26 lutego rusza akcja "Weź paragon". W ramach akcji inspektorzy skarbowi skontrolują sklepy, bary i restauracje w miejscowościach turystycznych.