Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Dociekliwość + spryt = smak

    Dociekliwość + spryt = smak

    Geek to człowiek nieprzeciętne dociekliwy. Ktoś, kto chce, a wręcz musi wiedzieć wszystko w dziedzinie, która go interesuje. Geek w kuchni rozłoży proces pieczenia, smażenia czy gotowania na czynniki pierwsze, przyglądając się dokładnie każdemu elementowi. Czy takie podejście pomoże osiągnąć smak idealny?

    Więcej

  • Słodko, wytrawnie i pięknie - grudniowy Mistrz Branży

    Słodko, wytrawnie i pięknie - grudniowy Mistrz Branży

    W najnowszym wydaniu – jak to na wigilijnym stole – przeplata się mnóstwo słodkości wraz z wytrawnymi akcentami. Zachwycamy się pięknymi opakowaniami, uczymy efektywnej sprzedaży i wsłuchujemy się w to, co kucharze mają do powiedzenia cukiernikom.

    Więcej

  • Koniecznie sprawdź → Mikołajki z Mistrzem

    Koniecznie sprawdź  → Mikołajki z Mistrzem

    Dzień dobry, uśmiechnij się! Zaczął się dzień pełen drobnych mikołajkowych prezentów, znajdowanych pod poduszką, a nawet w butach ;). Dla Mistrza Branży to kolejny powód, żeby sprawić Ci miłą, cenną niespodziankę!

    Więcej

  • Jedzenie, które pobudza myślenie

    Jedzenie, które  pobudza myślenie

    Kilka lat temu zafascynował go proces fermentacji, potem zakochał się w pieczeniu chleba. Spod jego rąk wychodzą piękne bochenki, które ozdabia osobistym, ważnym przesłaniem i sprzedaje lokalnie, w systemie abonamentowym, znanym jako BaeKer KraeKer. W swojej mikropiekarni działa tak, by niczego nie marnować.

    Więcej

  • O, Ela! Ooo Ciastko! Czyli kolejne smaczne odkrycie na Śląsku

    O, Ela! Ooo Ciastko! Czyli kolejne smaczne odkrycie na Śląsku

    Najpierw był Adam Borowicz, „synek” z Rudy Śląskiej, który zasłynął programem „To je Borowicz. Podróże ze smakiem”. Teraz przyszła pora na Elę Hurek, również z Rudy Śląskiej, która tworzy urodzinowe torty artystyczne, ma niebanalne pomysły na wypieki i stworzyła markę własną Ooo Ciastko.

    Więcej

  • Rozwiązania cyfrowe oszczędzają koszty i wzmacniają wydajność

    Rozwiązania cyfrowe oszczędzają koszty i wzmacniają wydajność

    Niezależnie od tego, czy chodzi o sery, pieczywo, czy dania gotowe: żadna inna branża nie podlega presji kosztowej tak bardzo jak spożywcza. Efektywność ekonomiczna wymaga wydajności procesów. Pomagają w tym funkcjonujące na rynku rozwiązania cyfrowe, które oferują wiele możliwości zwiększenia przejrzystości i obniżenia kosztów.

    Więcej

  • Będzie się piekło! Ze Sławomirem Korczakiem

    Będzie się piekło! Ze Sławomirem Korczakiem

    Kto by nie słyszał o polskim cukierniku i piekarzu, finaliście World Chocolate Masters 2015, a także właścicielu znanej piekarni Polska European Bakery&Chocolat w Meksyku?! Sławomir Korczak, bo o nim mowa, coraz częściej gości w Polsce dzięki szkoleniom w Szkole Artystycznej W. Kuci w Lublinie. Już w styczniu kolejne warsztaty.

    Więcej