Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Patron polskiego cukiernictwa

    Patron polskiego cukiernictwa

    Nawet najpiękniej ozdobione ciasto nie jest do oglądania, a do jedzenia. Podobnie, wiedzy i doświadczenia nie powinno się chować w głowie, lecz przekazywać je dalej. Z takiego założenia wychodzi Michał Doroszkiewicz, który mocno inwestuje w młodych.

    Więcej

  • Yummier wspiera domowych piekarzy w Wielkiej Brytanii

    Yummier wspiera domowych piekarzy w Wielkiej Brytanii

    Czas pandemii koronawirusa i lockdownu spowodował nagły powrót do pieczenia w domu. Wielu domowych piekarzy i cukierników zaczęło też szukać możliwości sprzedaży swoich wypieków. Na brytyjskim rynku pojawiła się platforma internetowa Yummier, która ma pomóc domowym piekarzom docierać do klientów.

    Więcej

  • Otwarci w lockdownie

    Otwarci w lockdownie

    Dziesiątki tysięcy przedsiębiorców branży gastronomicznej zostało pozbawionych możliwości normalnej pracy i zarobkowania.
    W obliczu twardych restrykcji i widma bankructwa setki zdecydowały się na otwarcie. Wśród nich są liczne kawiarnie, cukiernie i lodziarnie.

    Więcej

  • Z tej mąki chleba nie będzie, czyli jak marnujemy pieczywo w Polsce

    Z tej mąki chleba nie będzie, czyli jak marnujemy pieczywo w Polsce

    Co sekundę Polacy wyrzucają aż 184 bochenki chleba. Mimo ogromnego szacunku, jakim otaczane jest w naszym społeczeństwie pieczywo, marnujemy jego rekordowe ilości. To najczęściej wyrzucany do kosza produkt spożywczy w domach! Jak możemy walczyć z tym problemem i co na ten temat uważają małopolscy i śląscy wytwórcy.

    Więcej

  • Wpływ relacji pracowników na kondycję firmy

    Wpływ relacji pracowników na kondycję firmy

    Rozpadające się relacje to popularny problem, który dotyka coraz większą liczbę przedsiębiorstw. Dotyczy on zarówno pracowników biurowych, pracowników produkcji, jak i przedstawicieli pracujących w terenie, wpływając na współpracę między działami.

    Więcej

  • Jak kupujemy?

    Jak kupujemy?

    Z pewnością nieco inaczej niż przed pandemią. Przed producentami i dystrybutorami stoją dziś nowe wyzwania.

    Więcej

  • Lodowe szkolenia w ASHANTI

    Lodowe szkolenia w ASHANTI

    Ostatni moment, żeby przygotować się do sezonu lodowego 2021. Szkoła Kulinarna ASHANTI przygotowała z tej okazji blok szkoleniowy z zarządzania produkcją i produkcji lodów rzemieślniczych oraz tortów, a także monoporcji lodowych.

    Więcej