Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Winterhalter przedstawia: nowe zmywarki tunelowe z Serii MT

    Winterhalter przedstawia: nowe zmywarki tunelowe z Serii MT

    Mówią o niej GAMECHANGER. Nie bez powodu, bo seria zmywarek gastronomicznych MT marki Winterhalter naprawdę zmienia zasady rządzące kuchennym zapleczem. To ultra wydajne zmywarki gastronomiczne o budowie modułowej, wyposażone w przenośniki taśmowe i koszowe. To najlepsza decyzja na dziś. I na jutro.

    Więcej

  • Sigep 2024 – krótka relacja z największych targów lodziarskich

    Sigep 2024 – krótka relacja z największych targów lodziarskich

    Kuwety typu pozzetti po 15 euro za sztukę (ważące ponad 1020 g), naturalne miazgi z pistacji po 22-25 euro/kg albo z mocno prażonych orzechów laskowych po 16-18 euro/kg, minikontenery mroźnicze do aut zasilane prądem 12/24/230 V, myjka z suszarką do gałkownic, nowe modele blenderów oraz uchwyty na blendery ścienne i stołowe.

    Więcej

  • Walentynki mają smak czekolady

    Walentynki mają smak czekolady

    Po Świętach Bożego Narodzenia i Wielkanocy to trzecia okoliczność, kiedy na całym świcie konsumenci wydają najwięcej pieniędzy na czekoladę. I bez względu na to czy obchodzimy Walentynki czy nie, jedno jest pewne - nie można ich ignorować, bo oznaczają doskonałą okazję do zaprezentowania pięknych produktów i wzmożonej sprzedaży.

    Więcej

  • Premiera roku i nowy Mistrz Branży!

    Premiera roku i nowy Mistrz Branży!

    W czym tkwi fenomen bento cake? W jaki sposób bochenki Ryszarda Majchrowskiego utrzymują status kultowych od pół wieku? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep? A na naszej okładce - Szymon Sapieha, autor premiery roku - książki "Lody naturalnie".

    Więcej

  • Gryka, papryka i kakao - trendy 2024

    Gryka, papryka i kakao - trendy 2024

    Początek roku to dobry czas na analizę trendów. Eksperci z branży żywności, bazując na badaniach konsumenckich i latach doświadczeń, prognozują, co znajdziemy na talerzach w 2024 roku. Zapowiada się ciekawie.

    Więcej

  • Tłusty Czwartek

    Tłusty Czwartek

    Pączki, faworki, oponki – to one dominują na stole w Tłusty Czwartek. Ma być tłusto, słodko i obficie. Karnawałowe słodkości są z nami od wieków, choć niektóre nie od razu były słodyczami.

    Więcej