Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Pierwsze w Polsce targi tylko BIO

    Pierwsze w Polsce targi tylko BIO

    BIOEXPO Warsaw – Międzynarodowe Targi Żywności i Produktów Ekologicznych, które odbędą się w terminie 11-13.10.2019 w Ptak Warsaw Expo, to nowe wydarzenie w Polsce dedykowane branży żywności i produktów ekologicznych.

    Więcej

  • Design ma smak czekolady

    Design ma smak czekolady

    Zaczęło się od prostych wzorków do domowych wypieków: literek, listków i serduszek. Dziś rysem charakterystycznym dekoracji produkowanych przez firmę Barbara Luijckx jest ultranowoczesny i elegancki design rodem z pracowni artysty. A nade wszystko ich wyjątkowy smak. Smak prawdziwej czekolady.

    Więcej

  • Koszty działalności prowadzonej w mieszkaniu jako wydatki firmowe

    Koszty działalności prowadzonej w mieszkaniu jako wydatki firmowe

    Decydując się na założenie działalności, warto zastanowić się nad miejscem, w którym będzie znajdowała się siedziba firmy. Koszt wynajmu lub zakup lokalu przeznaczonego wyłącznie na potrzeby prowadzonej działalności często jest wydatkiem, na który nie mogą pozwolić sobie mali przedsiębiorcy.

    Więcej

  • Najlepszych Świąt Wielkiej Nocy!

    Najlepszych Świąt Wielkiej Nocy!

    Niech w te Święta w Waszym wielkanocnym koszyku, prócz jedzenia, nie zabraknie też radości i spokoju. Z uśmiechem na ustach smakujcie baby, mazurki, a przy dzieleniu się jajkiem nie zapomnijcie, by dzielić się z najbliższymi tym, co najważniejsze - miłością!

    Więcej

  • Konkurs fotograficzny "BAKALIE w pieczywie"!

    Konkurs fotograficzny "BAKALIE w pieczywie"!

    Piekarze i miłośnicy domowych wypieków, stańcie do najfajniejszej rywalizacji na zdjęcia Waszych chlebów! Tym razem należy własnoręcznie upiec chleb z bakaliami, stworzyć klimatyczną aranżację wokół produktu i samodzielnie zrobić zdjęcie. Dla najlepszych prac - nagrody. Konkurs trwa do 30 kwietnia.

    Więcej

  • Chocolate chef

    Chocolate chef

    Jedyny cukiernik w Polsce, który ma badania wysokościowe. Zanim wzbił się na wyżyny kariery, by zostać pierwszym szefem polskiej Akademii Czekolady, był m.in.dekarzem i barmanem, a także serwował deser z mrówkami. Jego historia jest barwna jak jego tatuaże. Poznajcie chocolate chefa - Macieja Majzona-Wójtowicza.

    Więcej

  • RECEPTOR 2.0 – nie kupuj – UŻYWAJ!

    RECEPTOR 2.0 – nie kupuj – UŻYWAJ!

    Po raz pierwszy Polska usłyszała o systemie RECEPTOR 1.0, raciborskiej firmy Ai Solution, w 2012 r. Od tamtego czasu ten inteligentny, komputerowy system zarządzania procesem produkcyjnym i recepturami zrewolucjonizował działanie niejednej polskiej piekarni i cukierni. Po 7 latach pojawił się jego następca – RECEPTOR 2.0.

    Więcej

  • Cała branża w stolicy – WorldFood Poland 2019

    Cała branża w stolicy – WorldFood Poland 2019

    Ekspozycje targowe ponad 350 wystawców, prezentacje i degustacje, rozmowy B2B, liczne prelekcje i pokazy, panele ekspertów i przedsiębiorców, wielka giełda ofert – WorldFood Poland to tylko i aż trzy dni w stolicy Polski – ojczyzny doskonałej żywności i kraju otwartego na inne kultury.

    Więcej