Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Więcej piękna w pieczywie

    Więcej piękna w pieczywie

    Drobne pęcherzyki w skórce, kolor zapowiadający smak, sprawne nacięcia, które zdobią i otwierają wnętrze pieczywa czy posypki wykonane z dbałością i fantazją. Te szczegóły zdradzają prawdziwy kunszt piekarza i rzemieślnika o duszy artysty. Mają też niebagatelną moc kuszenia i podkręcania apetytów konsumentów.

    Więcej

  • Czas na zielone!

    Czas na zielone!

    Idzie wiosna, a wraz z nią kolor zielony. Zieleni się trawa, liście na drzewach oraz krzewach. A także to, co na talerzu. I to również w postaci deseru. Przynajmniej tak wygląda to w zielonym świecie dietetyczki i edukatorki, Agaty Kornackiej.

    Więcej

  • Obudź w sobie kreatywne myślenie w biznesie! Konkurs z nagrodami

    Obudź w sobie kreatywne myślenie w biznesie! Konkurs z nagrodami

    W szybko zmieniającej się rzeczywistości kreatywność w biznesie i szukaniu klientów to podstawa. Zaskocz siebie i nas nieszablonowymi pomysłami! Oczywiście nic za darmo. Dla autorów najciekawszych pomysłów czeka nagroda na wagę złota. Sprawdź, co trzeba zrobić i co można zyskać.

    Więcej

  • Tortowe święto powiatu gliwickiego

    Tortowe święto powiatu gliwickiego

    Na mapie Polski pojawia się coraz więcej słodkich eventów, również w wersji lokalnej. Cukiernicy i dekoratorzy mają szansę pokazać swój talent już za tydzień podczas I Festiwalu Tortów, Ciast i Ciasteczek Powiatu Gliwickiego.

    Więcej

  • Słodko-słony podręcznik Macieja Rosińskiego

    Słodko-słony podręcznik Macieja Rosińskiego

    Już w listopadzie ukaże się publikacja jakiej dotąd w branży nie było! Za stworzeniem brakującego elementu, czyli podręcznika z najważniejszymi recepturami dla słodkiej i wytrawnej branży stoi mistrz Maciej Rosiński.

    Więcej

  • Lody o smaku chleba i inne podlaskie inspiracje "U Lodziarzy"

    Lody o smaku chleba i inne podlaskie inspiracje "U Lodziarzy"

    W zaciszu rzemieślniczych wytwórni praca wre nad tym, czym zaskoczyć klientów w nowym sezonie. Kreatorzy smaków ważą, odcedzają, miażdżą i miksują, by stworzyć coś wyjątkowego. Czy takim hitem lata mogą stać się np. lody o smaku chleba ze śmietaną i cukrem?

    Więcej