Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Praktyczne szkolenie dla piekarzy

    Praktyczne szkolenie dla piekarzy

    Serdecznie zapraszamy do jednego z najnowocześniejszych centrów techniki i technologii piekarskiej w Arnstein (MIWE LiveBakingCenter) na praktyczny pokaz szkoleniowy zaznajamiający uczestników z kolejnymi procesami technologicznymi, jak formowanie bułek, wydłużona fermentacja i odpiek w kilku systemach piecowych.

    Więcej

  • Pełna kontrola żywności dla IJHRS

    Pełna kontrola żywności dla IJHRS

    10 stycznia 2020 r. Sejm skierował do Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi projekt ustawy o zmianie ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych. Według zapisów tego aktu normatywnego będzie kontrolowana jakość handlową żywności na wszystkich etapach obrotu.

    Więcej

  • Sprawdź Expo Sweet 2020

    Sprawdź Expo Sweet 2020

    23-26 lutego br. w Warszawie odbędzie się 12. edycja największych w Polsce targów branży cukierniczej. W centrum wydarzeń będą prestiżowe konkursy, ciekawe szkolenia i spotkania ze specjalistami z Polski i zagranicy. Sprawdź, jak zaplanować czas na Expo Sweet!

    Więcej

  • Czekoladowa Chatka

    Czekoladowa Chatka

    Po 17 latach pracy w banku rzuciła korporację dla… czekolady. Zaraz potem jej mąż zrezygnował z wieloletniej pracy w budowlance. I też robi pralinki. W mieście, gdzie nikt nie dawał im szans na przetrwanie pierwszego roku, rozkręcili czekoladowy biznes i udowodnili, że dobra czekolada zawsze przyciągnie klientów.

    Więcej

  • Seminaria Lodziarskie Savpol 2020

    Seminaria Lodziarskie Savpol 2020

    W dniach 9-13 marca 2020 w ośmiu miastach w Polsce odbędzie się kolejna edycja Seminariów Lodziarskich organizowanych przez firmę Savpol oraz partnerów: Fabbri, Valmar, Miran Ice Cones, Coldelite, Malongo, Piątnica, Multeneo, Ogrodowy Salon i Litex.

    Więcej

  • Apetyt na naukę

    Apetyt na naukę

    Szkolenia stały się bardzo mod­ne w minionym roku, ale tak naprawdę wszystko zaczęło się 30 lat temu od Wojciecha Kandulskiego, który szkolił w Poznaniu w swojej akademii – zauważa Wiesław Kucia, piekarz, właści­ciel Szkoły Artystycznej.

    Więcej