Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Kawiarnie Green Caffè Nero pokazują, jak nie marnować jedzenia

    Kawiarnie Green Caffè Nero pokazują, jak nie marnować jedzenia

    Green Caffè Nero podjął nowe wyzwanie w nowej rzeczywistości. Od teraz niesprzedane w danym dniu świeże produkty będzie można znaleźć w aplikacji Too Good To Go, w formie pysznych paczek – niespodzianek. Bagietki, kanapki, ciasta i ciasteczka, a także quiche i sałatki trafią do Pogromców Marnowania Jedzenia.

    Więcej

  • Zapraszamy na bezpłatne konsultacje BHP

    Zapraszamy na bezpłatne konsultacje BHP

    Od dnia 3 czerwca 2020 roku dla wszystkich członów Izby Rzemieślniczej oraz zrzeszonych firm uruchamiamy bezpłatne porady z zakresu bezpieczeństwa i higieny pracy. Porad udziela Pan Jarosław Dejneka, ekspert certyfikowany przez Centralny Instytut Ochrony Pracy.

    Więcej

  • Marka Gorąco Polecam Nowakowski przejęta przez franczyzobiorcę

    Marka Gorąco Polecam Nowakowski przejęta przez franczyzobiorcę

    Gorąco Polecam Nowakowski – sieć składająca się z piekarni i lunchowni w Warszawie, Krakowie i Trójmieście zyskała nowego właściciela. Została przejęta przez grupę piekarniczo-cukierniczą Enata Bread, której prezesem jest Bartłomiej Rychcik, dotychczasowy franczyzobiorca Gorąco Polecam.

    Więcej

  • AkademiaTortu.pl – tutaj "zarwiesz noce na tutoriale"

    AkademiaTortu.pl – tutaj "zarwiesz noce na tutoriale"

    Pieczenie i dekorowanie wciąga, angażuje, relaksuje i rozwija. Potrafi też zaowocować szkołą online! O wirtualnej akademii stylu angielskiego, korzyściach płynących z nauki w sieci, różnicach między branżą w USA i Polsce rozmawiamy z Magdą Kubiś, właścicielką polskiej Akademii Tortu prosto z Florydy.

    Więcej

  • Biedronka uruchomiła program dla małych producentów

    Biedronka uruchomiła program dla małych producentów

    W czasie pandemii koronawirusa sieć sklepów Biedronka wspiera lokalnych producentów, zapraszając ich do współpracy. Program „Czas na wspieranie małych producentów” zyskał spory odzew; od jego rozpoczęcia napłynęło ponad 700 zgłoszeń.

    Więcej

  • Torty w poczekalni

    Torty w poczekalni

    Miały być śluby i wesela, tymczasem cała branża została pogrzebana. Jak radzą sobie w czasie epidemii pracownie tortów i pierników ściśle związane z wielkimi uroczystościami? Czy realizowane są złożone wcześniej zamówienia? I czy wiemy, kiedy sytuacja się zmieni?

    Więcej

  • Dobry tort nie jest zły - tort okiem dietetyka

    Dobry tort nie jest zły - tort okiem dietetyka

    Jeden mały kawałek to wielki grzech. Dla tych, którzy dbają o linię tort to zakazany owoc. A jednak wnikliwe spojrzenie dietetyka pozwala spojrzeć na ten słodki przysmak znacznie łagodniej. A nawet znaleźć w nim zdrowotne aspekty.

    Więcej