Świąteczne ciasteczka francuskie z nadzieniem jabłkowym z nutą rumową

autor: Edyta Śliżewska kl. 2g1 z Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie nr 2 im. prof. Stanisława Bergera w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie
autor: Edyta Śliżewska kl. 2g1 z Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie nr 2 im. prof. Stanisława Bergera w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie
Styl retro lub vintage najwyraźniej upodobał sobie tematykę ślubną. Po sukniach ślubnych, welonach, dekoracjach przyszedł czas na torty dekorowane w stylu retro. Trochę secesyjne, trochę barokowe, z zawijasami z kremu á la koronki.
autor: Cukiernik Krzysztof Wysłucha
autor: Cukiernik Eco Trade Daniel Waliszewski
autorzy: Cukiernicy – technolodzy firmy PROSPONA: Jerzy Brzozowski i Marek Tomaszek
autorzy: Roman Gużda, firma Credin
autor: Cukiernik Krzysztof Wysłucha
Ta dekoracja złamała wszelkie przyjęte konwencje tortów weselnych. Zamiast jasnych kolorów, odcieni bieli pojawiła się ciemna czekolada, zamiast figurek młodej pary - weneckie maski.
autor: Cukiernik Eco Trade Daniel Waliszewski
autor: Cukiernik Krzysztof Wysłucha
Cukiernicy – technolodzy firmy Prospona Jerzy Brzozowski i Marek Tomaszek