Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Strucla Makowa

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

autor: Technolog firmy Pfahnl Adam Bednarski

     
 

Artukuł pochodzi z grudniowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

PFAHNL Polska Sp. z o.o.


Masa makowa B4

Masa makowa B4 zawiera 40% maku. Dzięki specjalnie dobranym składnikom umożliwia łatwą i pewną produkcję doskonałej masy makowej.

Skład:
mak stabilizowany (40%), cukier, dekstroza, serwatka w proszku, skrobia pszenna pęczniejąca, mąka sojowa, suszone białko jaj kurzych, kakao, cynamon, aromat wanilinowy.

Receptura:
1 kg Masy makowej B4
10 dag bułki tartej
0,5 l wody
-------------------------------
1,6 kg masy makowej

Przygotowanie:
Masę makową  wymieszać z bułką tartą, zalać gorącą wodą, ponownie wymieszać i pozostawić na chwilę. Tak przygotowaną masę można doprawić rumem dla zaostrzenia smaku.