Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Credi Pizza

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

autorzy: Krzysztof Fot, Roman Gużda, firma Credin

     
 

Artukuł pochodzi z listopadowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

 

Receptura podstawowa

1000 g mieszanki Credi Pizza Koncentrat 50%
1000 g mąki pszennej typ 550  
100 g świeżych drożdży
100-200 g oleju   
1100 g wody  

Przygotowanie

Wymieszać wszystkie składniki razem przez 2 minuty na wolnych obrotach i 8 minut na szybkich przy użyciu haka lub spirali.

Temperatura ciasta: ok. 25°C

Rozwałkować około 1100 g ciasta na pizzę do grubości 3 mm i umieścić na blasze (600 x 460 x 20 mm).
Wierzch ciasta posmarować Napoli Sosem. Ułożyć dodatki według uznania, posypać serem i oregano.

Garowanie: ok. 30 minut
Pieczenie: ok. 12 minut w temperaturze 230-220°C bez pary.

Pokroić na kawałki, ok. 15 szt.

Receptura Napoli Sos

200 g mieszanki „Napoli Sos”   
1000 g wody   

Przygotowanie

Wymieszać wszystkie składniki do uzyskania jednolitej konsystencji. Pizzę należy smarować przed wypieczeniem.

 

  

Polecane produkty


Credi Pizza Koncentrat 50%
jest przeznaczony do wypieku tradycyjnego włoskiego pieczywa pszennego typu pizza. Charakterystyczne pulchne ciasto wzbogacone o aromatyczne przyprawy, takie jak oregano, cząber i bazylia, nadają wypieczonej pizzy oraz pizzerkom niepowtarzalny smak i aromat, niczym w prawdziwej włoskiej pizzerii.

Napoli Sos (koncentrat do produkcji sosu pomidorowo-warzywno-ziołowego) jest skomponowany ze starannie wyselekcjonowanych suszonych pomidorach oraz specjalnie opracowanej mieszance suszonych warzyw i przypraw, tj. papryka, czosnek, cebula i oregano. Charakteryzuje się wyważonym słodko-kwaśnym smakiem o pikantnej nucie.