Słodycz Dakaru
autor: cukiernik Bartosz Wawrzyniak, Master Martini
autor: cukiernik Bartosz Wawrzyniak, Master Martini
autor: Iwona Niemczewska – cukiernik, właścicielka restauracji „Z drugiej strony lustra”
Zgodnie z zapowiedzią zwiększamy stopień trudności w sztuce tworzenia tortów 3D. Ten projekt w kształcie czołgu jest bardziej skomplikowany w porównaniu z tortem z poprzedniego tutorialu (MB, luty 2013), ale nie na tyle, żeby sobie nie poradzić. Wystarczy wiedzieć, jak go przygotować i pamiętać o najważniejszych zasadach.
autorzy: Cukiernicy-technolodzy firmy PROSPONA - Jerzy Brzozowski i Marek Tomaszek
autor: Cukiernik Eco Trade Daniel Waliszewski
autor: cukiernik Krzysztof Wysłucha
W oryginale syntezator Kurzweil składa się z 61 klawiszy z aftertouch Fatar TP 8 (cokolwiek to znaczy) i wyświetlacza LED. Tym razem zamiast do gry posłużył nam za wzór tortu przygotowanego specjalnie na urodziny fana muzyki elektronicznej.
autur: Cukiernik Eco Trade Daniel Waliszewski
Odkąd sięgam pamięcią, rybka Nemo to bodaj najbarwniejszy i najciekawszy spośród projektów, które wykonałam do tej pory. Rybka Nemo nigdy się nie nudzi i wciąż jest na topie. Wielość różnych kształtów połączonych z jaskrawymi kolorami podbije serce każdego dziecka. Tak niesamowity efekt można osiągnąć w bardzo prosty sposób...
autor: Angelika Rejmanowska kl. I ZSZ przy ZPEW w Lwówku Śląskim