Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • ZRP: Akademia Mistrza Szkolącego

    ZRP: Akademia Mistrza Szkolącego

    Z okazji Święta Edukacji Narodowej 24 października 2012 r. w Pałacu Chodkiewiczów (siedzibie Związku Rzemiosła Polskiego) w Warszawie odbędzie się Akademia Mistrza Szkolącego. Celem uroczystości jest podkreślenie roli mistrzów szkolących, którzy angażują się w nauczenie zawodu młodych adeptów rzemiosła.

    Więcej

  • Nowości firmy Bakels podczas targów Polagra-Tech

    Nowości firmy Bakels podczas targów Polagra-Tech

    Firma Bakels Polska na targach Polagra-Tech 2012 przedstawiła najlepszą ofertę produktową szerokiemu gronu piekarzy i cukierników. Nowe, wzbogacone receptury Pieczywa Tygrysiego i Żyrafy, na bazie innowacyjnych surowców Tiger Pasta oraz Melon Mix, zaskakiwały pomysłowymi kształtami i nietypową skórką.

    Więcej

  • Kanapka. Między slow i fast foodem

    Kanapka. Między slow i fast foodem

    Kanapka – genialny, prosty i smaczny sposób na szybką, sycącą, niedrogą przekąskę, czy to na śniadanie, szybki lunch w czasie pracy czy kolację. Bez zbędnych pozłacanych sztućców i porcelanowej zastawy – smakuje zawsze, ale pod warunkiem, że jest świeża, pachnąca i smaczna!

    Więcej

  • Mars Inc. i zrównoważony przemysł kakaowy

    Mars Inc. i zrównoważony przemysł kakaowy

    Mars Inc. w 2011 roku przeznaczył 30 mln dolarów na inwestycje w zrównoważoną produkcję kakao. Kolejne nakłady finansowe na realizację wspólnych działań z konkurencyjnymi producentami z branży spożywczej przekazywane będą przez amerykańską firmę do 2020 r.

    Więcej

  • MAMZ, Piotr Burzawa i przedszkolaki = dobra zabawa

    MAMZ, Piotr Burzawa i przedszkolaki = dobra zabawa

    Po wakacyjnej przerwie MAMZ ostro ruszył do pracy. 18 października w nowej pracowni w Jastrzębiu Zdroju odbyło się pierwsze szkolenie. Tym razem uczniowie kształcący się w zawodzie cukiernik i piekarz wyrabiali i formowali ciasto drożdżowe wspólnie z pełnymi wigoru przedszkolakami, pod okiem cukiernika Piotra Burzawy.

    Więcej

  • Cudzoziemiec na nielegalu

    Cudzoziemiec na nielegalu

    21 lipca br. weszła w życie ustawa o skutkach powierzania wykonywania pracy cudzoziemcom przebywającym wbrew przepisom na terytorium RP. Dla pracodawców jest to przede wszystkim sygnał, że państwo będzie dokładniej przyglądać się zjawisku nielegalnego zatrudnienia obcokrajowców.

    Więcej

  • Poszukiwana cukiernia dla dekoratora wyrobów cukierniczych

    Poszukiwana cukiernia dla dekoratora wyrobów cukierniczych

    Grupa HRC prowadząca projekt „Nowy zawód –dekorator/-ka wyrobów cukierniczych” poszukuje firm lub cukierni z Warszawy lub woj. mazowieckiego, które byłyby zainteresowane przyjęciem uczestników projektu na staż. Wszelkie koszty zatrudnienia są pokrywane ze środków organizatora projektu (wynagrodzenie, składki, dojazd uczestnika).

    Więcej

  • Nowości firmy GETH – prosto z targów Polagra-Tech

    Nowości firmy GETH – prosto z targów Polagra-Tech

    Na targach Polagra-Tech po raz pierwszy firma GETH zaprezentowała szerszej polskiej publiczność urządzenia, które już zawojowały branżę w Europie Zachodniej. Numer 1 to innowacyjna myjka komorowa Guggenberger, numer 2 – urządzenie do produkcji kwasu pszennego TradiLevain.

    Więcej