Z opakowaniami po nowemu
1 stycznia 2014 r. weszły nowe przepisy dotyczące opakowań i odpadów opakowaniowych. W życie wszła Ustawa o gospodarce opakowaniami i odpadami opakowaniowymi, którą Sejm przyjął w czerwcu br. Co wprowadza nowy akt prawny?
1 stycznia 2014 r. weszły nowe przepisy dotyczące opakowań i odpadów opakowaniowych. W życie wszła Ustawa o gospodarce opakowaniami i odpadami opakowaniowymi, którą Sejm przyjął w czerwcu br. Co wprowadza nowy akt prawny?
Rodzina Putków od czterech pokoleń buduje mocną firmę, opartą na rzemieślniczych tradycjach. Konsekwentnie, rzetelnie i odpowiedzialnie. Liczy się przede wszystkim dobra, pewna i rozpoznawalna marka. Co się na nią składa? Jak promować rodzinny znak firmowy i umocnić go na rynku, nie tylko lokalnym?
Akademia Leona Koźmińskiego oraz Centrum Prawa Żywnościowego A.Szymecka-Wesołowska, D. Szostek sp.j. zapraszają na międzynarodową konferencję poświęconą aktualnym problemom prawnym dystrybucji żywności.
W dniach 7-9 kwietnia 2014 roku we Wrocławiu odbył się finał XIX Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernika i Piekarza. W turnieju wzięli udział uczniowie trzecich klas szkół zawodowych.
W środę, 23 kwietnia br., odbyło się szkolenie dla branży piekarniczo-cukierniczej: Opracowanie etykiety zgodnej z wymaganiami nowego rozporządzenia nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Było to pierwsze z 3 zaplanowanych szkoleń „Mistrza Branży” z cyklu „Znakowanie żywności”.
Za nami XIX Ogólnopolski Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz. 7-9 kwietnia br. we Wrocławiu rywalizowali najlepsi uczniowie klas III z ZSZ z całej Polski, którzy przygotowali prace na temat „Muzyczne inspiracje”.
Zainteresowanie szkoleniami w zakresie znakowania żywności przerosło nasze oczekiwanie. Już zaplanowaliśmy kolejny cykl spotkań w Warszawie – najbliższy odbędzie się w Cechu Piekarzy w Warszawie. Zapraszamy!
W czasach intensywnego zabiegania o pozyskanie klientów jednym z ważniejszych elementów w drodze do zdobycia przewagi konkurencyjnej jest identyfikacja wizualna produktu i producenta. W przypadku lodów sprzedawanych impulsowo, do konsumpcji na wynos, pojemnik może być nie tylko opakowaniem...
8-10 kwietnia br. odbyły się VIII Targi firmy Hert, na których prezentowano rozwiązania, powstałe w odpowiedzi na nowe trendy w piekarnictwie i cukiernictwie. W piekarni już nie tylko kupujemy pieczywo, ale także ciepłe i smaczne przekąski.
25 kwietnia br. w Hotelu Słoneczny Młyn, obok trzeciej edycji Trendy Chef, odbędzie się 1. edycja konkursu dla cukierników: Trendy Chocolate Chef. Zwycięzca będzie nominowany do Krajowych Eliminacji World Chocolate Masters 2015.