Poznaj Warsztat Mistrzów
W ramach bezpłatnych wykładów i szkoleń firma Arlekino organizuje warsztaty. Zadzwoń, potwierdź zaproszenie i zarezerwuj miejsce dla siebie.
W ramach bezpłatnych wykładów i szkoleń firma Arlekino organizuje warsztaty. Zadzwoń, potwierdź zaproszenie i zarezerwuj miejsce dla siebie.
Tylko w „Mistrzu Branży” rozmowa z włoskim szefem kuchni i mistrzem smaków, dla którego lody nie mają granic.
Gdy trzeba przygotować tort w kształcie zwierzaka, to twórcza zabawa w stylu angielskim dopiero nabiera rumieńców. Przynajmniej dla mnie. Torty rzeźbione, szczególnie te o dużych lub bardzo dużych gabarytach, to mój faworyt. To wyzwanie, które mobilizuje, rozwija i budzi we mnie stratega.
Po kilku tygodniach głosowania nasi Czytelnicy wybrali najlepszą Recepturę Mistrza i Recepturę Ucznia. Zainteresowanie Plebiscytem było duże. Czas poznać tegorocznych zwycięzców.
1 stycznia 2014 r. weszły nowe przepisy dotyczące opakowań i odpadów opakowaniowych. W życie wszła Ustawa o gospodarce opakowaniami i odpadami opakowaniowymi, którą Sejm przyjął w czerwcu br. Co wprowadza nowy akt prawny?
Rodzina Putków od czterech pokoleń buduje mocną firmę, opartą na rzemieślniczych tradycjach. Konsekwentnie, rzetelnie i odpowiedzialnie. Liczy się przede wszystkim dobra, pewna i rozpoznawalna marka. Co się na nią składa? Jak promować rodzinny znak firmowy i umocnić go na rynku, nie tylko lokalnym?
Akademia Leona Koźmińskiego oraz Centrum Prawa Żywnościowego A.Szymecka-Wesołowska, D. Szostek sp.j. zapraszają na międzynarodową konferencję poświęconą aktualnym problemom prawnym dystrybucji żywności.
W dniach 7-9 kwietnia 2014 roku we Wrocławiu odbył się finał XIX Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernika i Piekarza. W turnieju wzięli udział uczniowie trzecich klas szkół zawodowych.
W środę, 23 kwietnia br., odbyło się szkolenie dla branży piekarniczo-cukierniczej: Opracowanie etykiety zgodnej z wymaganiami nowego rozporządzenia nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Było to pierwsze z 3 zaplanowanych szkoleń „Mistrza Branży” z cyklu „Znakowanie żywności”.
Za nami XIX Ogólnopolski Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz. 7-9 kwietnia br. we Wrocławiu rywalizowali najlepsi uczniowie klas III z ZSZ z całej Polski, którzy przygotowali prace na temat „Muzyczne inspiracje”.