Credi Cookies Sensation 2014
Już po raz czwarty Credin Polska serdecznie zaprasza na Credi Cookies Sensation 2014 nazwany „prawdopodobnie najmodniejszą ciasteczkową imprezą w Polsce”.
Już po raz czwarty Credin Polska serdecznie zaprasza na Credi Cookies Sensation 2014 nazwany „prawdopodobnie najmodniejszą ciasteczkową imprezą w Polsce”.
W ciągu najbliższych kilku lat zniknie ulga na nabycie nowych technologii, a zastąpi ją ulga podatkowa dla przedsiębiorców prowadzących prace badawczo-rozwojowe – wynika z projektu „Programu Rozwoju Przedsiębiorczości do 2020 r.”. Dzisiaj rząd debatuje nad projektem uchwały w sprawie przyjęcia tego programu.
Ponad 150 przedstawicieli przemysłu żywnościowego, świata nauki, polityki, gospodarki i mediów wzięło udział w V Forum 100 – Dorocznej Gali Przemysłu Żywnościowego, która odbyła się 27 marca br. w Warszawie.
Duża rozmaitość wyrobów piekarskich na rynku to plus dla konsumenta, ale minus dla producenta, jeśli czekają go zwroty. Zwroty pieczywa łącznie z pieczywem niesprzedanym pozostałym w piekarni przekraczają nierzadko 10% całości produkcji, przy czym pieczywo pszenne to zwykle 75-80% całości zwrotów.
Podczas targów SweetTARGi, swoją ofertę zaprezentowało ponad 100 wystawców z kraju i zagranicy. Ekspozycja zajęła przeszło 3000 mkw. powierzchni wystawienniczej, to prawie 36% więcej niż w roku ubiegłym. Targi odwiedziło 2600 zwiedzających.
Ostatnia szansa na skorzystanie z atrakcyjnych rabatów na cykl szkoleń "Znakowanie żywności"! Tematy szkoleń: Opracowanie etykiety, Znakowanie żywności nieopakowanej, Opracowanie tabeli wartości odżywczej.
Jeśli jesteś menadżerem hotelu, szefem kuchni lub zarządzasz restauracją, czy inną placówką gastronomiczną, nie powinno cię zabraknąć na pierwszej edycji Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw 2014.
Czekoladowe pisanki dodają wigoru i osładzają życie, ale również mogą pomoc uratować czyjeś życie... Przynajmniej te tworzone dla Fundacji Mają Przyszłość, a stworzone przez najlepszych cukierników w Polsce - pisze nasza autorka Aurora Czekoladowa.
I Festiwal Chlebów Świata przeszedł do historii – zdecydowanie do tej chlubnej. Organizatorzy przyznają, że nie spodziewali się aż takiego zainteresowania – co pokazuje tylko, że Polacy są żywo zainteresowani powszednim z różnych stron świata.
Firma GETH zaprasza na seminaria chłodnicze