Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • WorldFood 2014 podsumowanie

    WorldFood 2014 podsumowanie

    Targów o tak międzynarodowym charakterze w stolicy jeszcze nie było. Pierwsza edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw 2014 została przyjęta pozytywnie zarówno przez wystawców, jak i zwiedzających.

    Więcej

  • Dlaczego Wielkanoc ma smak kajmaku?

    Dlaczego Wielkanoc ma smak kajmaku?

    Ta przepyszna masa obecna jest w Polsce już od kilku stuleci. Najpierw podbiła serca polskiej szlachty, a do ozdoby wielkanocnych mazurków używana jest od XIX w. Nic dziwnego, że kajmak zajmuje w tradycyjnej kuchni tak ważne miejsce – jego smak wprost kochają miłośnicy słodkości.

    Więcej

  • Wielkanoc tuż-tuż

    Wielkanoc tuż-tuż

    Z okazji Świąt Wielkiej Nocy składamy wszystkim naszym Czytelnikom, Autorom i Partnerom najserdeczniejsze życzenia zdrowia, szczęścia oraz wszelkiej pomyślności.
    Redakcja „Mistrza Branży”

    Więcej

  • Mistrz Branży: awangarda (nie tylko) na patyku

    Mistrz Branży: awangarda (nie tylko) na patyku

    Jak dobre pomysły, to tylko w "Mistrzu Branży". Tylko u nas awangarda w lodach – Ice Pops, czyli polska lodowa innowacja. Filippo Novelli i jego rewelacyjne lodowe sushi. Klasyczne i oryginalne projekty w tortach komunijnych. A na deser: kawa i czekolada dla ambitnych. Kwietniowe wydanie już w sprzedaży! Zapraszamy.

    Więcej

  • Megapromocja firmy Magorex

    Megapromocja firmy Magorex

    Tylko do 30 kwietnia br. możesz kupić stoły Magorex w promocyjnej cenie! Zapoznaj się z tą wyjątkową ofertą już dziś. Stoły o wymiarach 2950 x 900 mm za jedyne 1 780 zł i 1390 x 700 mm za 890 zł!

    Więcej

  • Czekolada – kierunki rozwoju

    Czekolada – kierunki rozwoju

    Zmiany zwyczajów w krajach oddalonych często o dziesiątki tysięcy kilometrów mają wpływ na warunki konkurowania o portfele i podniebienia konsumentów. Pracujących w czekoladowej branży czeka egzamin z kreatywności.

    Więcej

  • Korespondencja z Europain & Intersuc 2014

    Korespondencja z Europain & Intersuc 2014

    Największa piekarnia-cukiernia świata przez 5 dni (8-12 marca br.) działała w Centrum Wystawowym Paris-Nord Villepinte. 804 wystawców targów Europain & Intersuc oraz SuccessFood gościło 76 950 profesjonalistów, w tym 30% spoza Francji.

    Więcej