Wigilia Piekarzy w Poznaniu
3 grudnia br. do Poznania przyjechali piekarze niemal z całej Polski, zrzeszeni w Stowarzyszeniu Rzemieślników Piekarstwa RP. Powód? Spotkanie opłatkowe, które jak żadne łączy branżę w jedną wielką rodzinę.
3 grudnia br. do Poznania przyjechali piekarze niemal z całej Polski, zrzeszeni w Stowarzyszeniu Rzemieślników Piekarstwa RP. Powód? Spotkanie opłatkowe, które jak żadne łączy branżę w jedną wielką rodzinę.
Przeszło ćwierć miliona złotych udało się zebrać dla najbardziej potrzebujących dzięki nowatorskiej akcji Lesaffre Prestige Group zorganizowanej przez firmę Lesaffre Polska.
25 listopada br. w hotelu City w Bydgoszczy odbyła się huczna impreza branżowa, zwieńczona galą godną jubileuszu firmy.
Kelvin Chua bez reszty podbił serca polskich dekoratorów tortów. Po październikowym szkoleniu w Opolu już wiadomo, że malezyjski dekorator ponownie zagości w Polsce. Kiedy będzie kolejne spotkanie z Kelvinem i czym zachwycił świat i uczestników szkolenia w Opolu?
Laur zwycięstwa dla polskiej ekipy za deser lodowy z grzybami oraz 3. miejsce w Marco Polo Cup – Polacy triumfują na międzynarodowych konkursach!
Choć w Polsce styl angielski wciąż nie jest tak popularny jak we Włoszech lub Czechach, to właśnie polscy uczestnicy pokazali wysoką klasę podczas konkursu Cukrarsky Festival. Do naszego kraju trafiło najwięcej, bo aż 5 medali, w tym ten najważniejszy – za najlepszy tort i ozdobę jadalną, który wywalczyła Katarzyna Osiecka.
Za nami druga odsłona warsztatów "Otwórz z nami lodziarnię" organizowanych przez Comprital Polska. Szkolenia odbyły się w Poznaniu, Pruszkowie i Grudziądzu.
Czekolada w cukierni i piekarni, w postaci minimalistycznych pralin i spektakularnych rzeźb, w książce i kremie – tym do ciasta jak i do ciała – kolejna edycja najsłynniejszych targów czekolady zachwyciła prezentowaną mnogością form i zainspirowała najnowszymi trendami.
29 października na warszawskim Mokotowie ponad 100 gości z branży gastronomicznej, eventowej i medialnej świętowało oficjalne otwarcie nowoczesnego i wszechstronnego studia kulinarnego Grzegorza Łapanowskiego - Food Lab Studio.
Już jutro wielkie święto rogala świętomarcińskiego. W tym roku jeszcze więcej producentów przygotuje słodki wypiek z certyfikatem. Sprawdź, które cukiernie i piekarnie wypieką oryginalne rogale.