Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Relacje

  • Kształcenie zawodowe – konieczne są zmiany w systemie

    Kształcenie zawodowe – konieczne są zmiany w systemie

    Dyrektorzy i nauczyciele szkół zawodowych oraz pracodawcy biją na alarm – mają coraz większy problem ze znalezieniem pracowników. W związku z zaistniałą sytuacją domagają się podniesienia poziomu kształcenia w zawodówkach i zmian w samym systemie edukacji.

    Więcej

  • Rybnickie Złote Jabłko dla Justyny Czuj i Izy Wróbel

    Rybnickie Złote Jabłko dla Justyny Czuj i Izy Wróbel

    Już po raz 5. uczniowie szkół zawodowych rywalizowali w Rybnickich Mistrzostwach Młodych Cukierników o Złote Jabłko. W tym roku na rybnickim rynku młodzi adepci zmierzyli się z tematyką Śląska. Z tej konkurencji zwycięsko wyszedł tort "Familok" Justyny Czuj i Izy Wróbel z ZSTiO ze Skoczowa.

    Więcej

  • Kobiece „Ja” w centrum uwagi

    Kobiece „Ja”  w centrum uwagi

    Jaka jest współczesna busi­nesswoman? Z jakim skutkiem godzi różne role w życiu i biznesie? Jak może uwolnić kreatywność w zarządzaniu firmą poprzez wartości? Na te pytania odpowiedzi szukałyśmy podczas II Spotka­nia dla Kobiet Branży w Kato­wicach.

    Więcej

  • Chleb, wszystko z chlebem i do chleba

    Chleb, wszystko z chlebem i do chleba

    III Festiwal Chlebów Świata, Warszawa, 22-24 kwietnia 2016 r. To już trzeci rok z rzędu, gdy fascynacja chlebem skupiła przy stołach w Zespole Szkół im. Władysława Grabskiego w Warszawie jego degustatorów i wystawców: rzemieślników piekarstwa, Muzeum Rolnictwa w Ciechanowcu, Muzeum Chleba w Warszawie.

    Więcej

  • Polskie dekoratorki pokazały klasę!

    Polskie dekoratorki  pokazały klasę!

    Od 2012 r. w Wielkiej Brytanii odbywa się Cake International – renomowana wystawa dla profesjonalistów i pasjonatów wypieków oraz dekorowania ciast i tortów. Co roku dużo emocji dostarcza konkurs dla dekorato­rów z całej Europy, w którym prace są oceniane w ponad 10 kategoriach.

    Więcej

  • XX audyt żywności programu „Doceń polskie”

    XX audyt żywności programu „Doceń polskie”

    Potwierdzenie wysokiej jakości produktu i jego rodzimego pochodzenia przez ekspertów; prestiż wynikający z posiadania certyfikatu programu; możliwość korzystania z potencjału godła promocyjnego i narzędzi udostępnianych laureatom bezpłatnie - między innymi te czynniki decydują o dużym zainteresowaniu producentów tym Programem.

    Więcej

  • Świętowanie pełne czekolady

    Świętowanie pełne czekolady

    12 kwietnia każdy sposób na świętowanie Dnia Czekolady był dobry. W Zespole Szkół Technicznych i Ogólnokształcących w Skoczowie uczniowie obchodzili ten dzień w szczególny sposób! Ucząc się czekolady od postaw i tworząc pralinki pod okiem pani Izabeli Greń z cukierni Beskid-Centrum z Brennej.

    Więcej