Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Relacje

  • Kobieca kreatywność odkryta!

    Kobieca kreatywność odkryta!

    3. Spotkanie dla Kobiet Branży, Polagra Tech, Poznań, 26 września 2016 r.
    Z pozoru banalne spotkanie, jedno z wielu, które proponuje nam współczesny rynek, a jednak nabiera ono wyjątkowej mocy, gdy kobiece grono zasiada do pracy twórczej.

    Więcej

  • Ciekawe czasy dla piekarzy

    Ciekawe czasy dla piekarzy

    Pieczywo wspomagające pracę wątroby lub ułatwiające odchudzanie, hybrydowe pluffins oraz bułki makaronowe – to tylko niektóre propozycje nowoczesnego piekarstwa, które stara się nadążyć za potrze­bami współczesnych konsumentów. Jakie są te potrzeby? Co czeka polskich piekarzy i punkty sprzedaży w przyszłości?

    Więcej

  • Gastrosilesia wyznacza nowe trendy

    Gastrosilesia wyznacza nowe trendy

    Te organizowane na Śląsku co 2 lata targi to jedno z najważniejszych spotkań, na które przyjeżdżają specjaliści z branży HoReCa z Polski i zagranicy. To tutaj można nie tylko zobaczyć, co piszczy w świecie nowych technologii w gastronomii przemysłowej, ale również wziąć udział w pokazach kulinarnych czy prelekcjach.

    Więcej

  • Jawor na bogato

    Jawor na bogato

    Konkursy dla mistrzów piekarstwa i cukiernictwa z całej Polski, w tym o tytuł Piekarza Roku, bicie piernikowego rekordu Polski oraz gwiazdy polskiej muzyki - 26-28 sierpnia br. Święto Chleba i Piernika w Jaworze po raz kolejny prześcigał się w pomysłach na bogaty program imprezy.

    Więcej

  • Targi Branżowe Savpol 2016

    Targi Branżowe Savpol 2016

    Targi odbyły się 10 września w siedzibie firmy w Gliwicach, były doskonałą okazją do zapoznania się z najnowszymi trendami oraz innowacyjnymi rozwiązaniami w sektorze piekarniczym, cukierniczym, gastronomicznym i lodziarskim.

    Więcej

  • XVIII Radomskie Święto Chleba

    XVIII Radomskie Święto Chleba

    Teraz, kiedy Święto jest już pełnoletnie, jest łatwiej, ale kiedy zaczynaliśmy 18 lat temu, było zdecydowanie trudniej. Trzeba było ludzi mocno przekonywać, wręcz namawiać do tego.

    Więcej

  • Papieska kremówka łączy ludzi

    Papieska kremówka łączy ludzi

    Z roku na rok kremówka papieska liczy tyle metrów, ile lat miałby papież Jan Paweł II. Po raz pierwszy mistrzowie cukiernictwa z Podkarpacia wyjątkowo przygotowali je w lipcu, a nie w maju, a w akcję zaangażowało się wiele firm i osób, o czym pisze Małgorzata Słowińska.

    Więcej

  • Kształcenie zawodowe – konieczne są zmiany w systemie

    Kształcenie zawodowe – konieczne są zmiany w systemie

    Dyrektorzy i nauczyciele szkół zawodowych oraz pracodawcy biją na alarm – mają coraz większy problem ze znalezieniem pracowników. W związku z zaistniałą sytuacją domagają się podniesienia poziomu kształcenia w zawodówkach i zmian w samym systemie edukacji.

    Więcej

  • Rybnickie Złote Jabłko dla Justyny Czuj i Izy Wróbel

    Rybnickie Złote Jabłko dla Justyny Czuj i Izy Wróbel

    Już po raz 5. uczniowie szkół zawodowych rywalizowali w Rybnickich Mistrzostwach Młodych Cukierników o Złote Jabłko. W tym roku na rybnickim rynku młodzi adepci zmierzyli się z tematyką Śląska. Z tej konkurencji zwycięsko wyszedł tort "Familok" Justyny Czuj i Izy Wróbel z ZSTiO ze Skoczowa.

    Więcej