Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Piekarz z Ukrainy odpowiedzią na problemy rynku?

    Piekarz z Ukrainy odpowiedzią na problemy rynku?

    Branża cukierniczo-piekarska wciąż zmaga się z problemami z zatrudnieniem, zarówno w przypadku pracowników niższego szczebla, jak i przy pozyskiwaniu wysoko wykwalifikowanych mistrzów cukiernictwa i piekarstwa. Czy rosnący napływ obywateli państw trzecich pomoże polskim piekarniom w rozwiązaniu części kadrowych bolączek?

    Więcej

  • Gelato World Cup 2014: Polacy w czołówce światowego lodziarstwa

    Gelato World Cup 2014: Polacy w czołówce światowego lodziarstwa

    18-19 stycznia br. odbyła się 6. edycja Lodziarskiego Pucharu Świata. W tym roku do rywalizacji medalowej stanęli profesjonaliści z 11 państw, 5 kontynentów. Dla nas były to mistrzostwa wyjąt­kowe, ponieważ mogliśmy obserwować zmagania rewelacyjnego zespołu reprezentantów Polski.

    Więcej

  • Sweet Strefa Mistrza Branży - zaproszenie

    Sweet Strefa Mistrza Branży - zaproszenie

    Bądźcie z nami! 1-3 marca 2014 r. ruszają SweetTARGi w Katowicach. Nasza redakcja jak co roku przygotowała bogaty
    program Strefy Mistrza Branży. Zapowiada się wyjątkowo słodko. Zapraszamy w imieniu swoim i naszych niezawodnych,
    pełnych inwencji twórczej partnerów!

    Więcej

  • Wartość odżywcza w granicach błędu

    Wartość odżywcza w granicach błędu

    Od 13 grudnia 2016 r. prawie wszystkie opakowane produkty spożywcze będą musiały zawierać obowiązkową informację o wartości odżywczej. Rozbieżności między wartościami deklarowanymi przez producenta a oznaczonymi laboratoryjnie na zlecenie urzędu kontrolnego mogą być kością niezgody. Czy są akceptowalne granice „błędu”?

    Więcej

  • Kulisy powstawania form

    Kulisy powstawania form

    Przeglądasz katalog form do produkcji pralin, figurek z czekolady, tabliczek czekoladowych, czekoladek w wymyślnych kształtach i kolorach, wyrobów czekoladowych projektowanych na zamówienie... To wszystko małe dzieła sztuki z czekolady.

    Więcej

  • Mistrzowie! Gotowi na Tłusty Czwartek?

    Mistrzowie! Gotowi na Tłusty Czwartek?

    Aby pomóc w uzyskaniu najwyższej produktywności smażenia, skomponowaliśmy specjalny zestaw wskazówek, które zwiększą wydajność pracy i zadowolenie pączkowych smakoszy.
    Zobacz zasady efektywnego smażenia.

    Więcej

  • Słodkich walentynek

    Słodkich walentynek

    "Dzień dziś wyjątkowy, bo walentynkowy. Więc szepnę Ci do uszka, że kocham Cię z całego serduszka!" Ile ciepłych słów mogą wyrazić walentynkowe ciasteczka? Zapraszamy do obejrzenia propozycji naszych autorów: Małgosi Kołodziej-Kluzy (From the Kitchen of Gosia K) oraz Jarosława Dyniewicza (Cukiernia AleTort!).

    Więcej