Zapraszamy na podstronę ExpoSweet 2014
Na osobnej podstronie przygotowaliśmy dla Państwa listę najciekawszych produktów na targach oraz przedstawiamy prace konkursowe na IV Mistrzostwa Polski Szkół Cukierniczych.
Na osobnej podstronie przygotowaliśmy dla Państwa listę najciekawszych produktów na targach oraz przedstawiamy prace konkursowe na IV Mistrzostwa Polski Szkół Cukierniczych.
Znana dekoratorka w stylu angielskim z Pracowni Ciast i Tortów „Niezłe Ciacho”, Anna Daraż, w styczniu br. została ambasadorką włoskiej firmy Modecor. Producent szerokiej gamy produktów dla cukiernictwa planuje cykl profesjonalnych szkoleń z sugarcraftingu w całej Polsce z udziałem utalentowanej artystki.
Przedstawiamy listę najczęściej klikanych tekstów na portalu w roku 2013.
Za pomocą modułu Systemu CSB „Rozliczanie wartości odżywczej” można obliczyć, oznakować i zarządzać wszystkimi składnikami, wartością odżywczą, alergenami i składnikami genetycznie modyfikowanymi. Następuje połączenie (powiązanie) składników produktu z surowcem.
Oto jest pytanie! Standardowe wesele to tort w stylu angielskim na 100 osób, czekoladowe fontanny, patery z fantazyjnie ułożonymi owocami. Tak, te atrakcje potrafią jeszcze wywołać duże wrażenie u gości weselnych i zawsze będą miały swoich zwolenników.
W zakładce "Terminarz wydarzeń" na bieżąco aktualizujemy terminy, dodając nowe informacje na temat wszystkich wydarzeń w naszej branży - począwszy od szkoleń, poprzez pokazy, seminaria, dni otwarte, konferencje, na targach skończywszy. Zachęcamy do zaglądania tu od czasu do czasu.
Wydłużona fermentacja w urządzeniach Debag, technologia od przygotowania do wypieku z jednego źródła.
1-3 marca 2014 r. w Katowicach odbędzie się 5. edycja Targów Cukierniczych Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARGI. Program trzydniowej imprezy branżowej zapowiada się wyjątkowo ciekawie...
Kawa Attibassi to tradycyjna marka z Bolonii, bardzo ceniona za oryginalną jakość produktów. Założycielami Attibassi są Agostino Atti i Marco Bassi, którzy w 1918 roku otworzyli własną małą firmę. W atmosferze Bolonii, miasta znanego na całym świecie ze swojej kuchni, powstają doskonałe wyroby Attibassi.
Wielu producentów lodów oszczędza na wanilii, wielu stosuje jej syntetyczne zamienniki, a inni posiłkują się aromatami waniliowymi. Jeżeli przyjrzymy się etykietom produktów, tylko na nielicznych znajdziemy informację o dodatku tej prawdziwej przyprawy.