Wyjazd na Targi EUROPAIN do Paryża
Zapraszamy na wyjazd grupowy na Targi EUROPAIN, 8-11 marca 2014 r.
Zapraszamy na wyjazd grupowy na Targi EUROPAIN, 8-11 marca 2014 r.
Obecnie listę Wystawców zapełnia ponad 90 międzynarodowych firm. Ich liczba już przekroczyła ubiegłoroczną edycję! Organizator przygotował indywidualne oferty last minute na ostatnie wolne miejsca dla wystawców!
- W 2013 r. mogło wypaść z rynku ok. 500 firm, czyli dwa razy więcej, niż powstało nowych. Kolejne 250 może zakończyć działalność w tym roku - szacuje Stanisław Butka, prezes Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP. Podobne prognozy zakłada Instytut Polskie Pieczywo.
O tym, że warto głosować w naszych plebiscytach, przekonała się Pani Beata Broś z firmy J.B. Buczek s.j. z Krakowa. Pani Beata wzięła udział w głosowaniu na najlepszą recepturę świąteczną i - zgodnie z regulaminem plebiscytów - otrzymała atrakcyjną nagrodę, ufundowaną przez naszego partnera, firmę MAGOREX!
– Dzieci poniżej 12. roku życia będą miały znacznie mniejszą styczność z reklamami produktów, które w nadmiarze mogą przyczyniać się do nadwagi i otyłości – deklaruje Andrzej Gantner, dyrektor Polskiej Federacji Producentów Żywności (PFPŻ). Branża spożywcza chce wprowadzić nowe zasady reklamy.
Zasmakuj z nami w tym, co najlepsze. 2 lutego – w Katowicach, 9 lutego – w Krakowie podczas Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego nie zabraknie wykwintnych potraw, aromatycznej kawy, najsmaczniejszych deserów i czekolady, najlepszej jakości wina, serów i dużo, dużo więcej. Zostały już tylko 3 zaproszenia do Krakowa.
Praktyczne warsztaty, seminaria edukacyjne i degustacje – tego nie zabraknie w programie wydarzeń towarzyszących Tea & Coffee World Cup (11-13 lutego br.). Sprawdź aktualny program warsztatów, prezentacji (płatnych i bezpłatnych).
Barwniki spożywcze to dziedzina, która szybko i dynamicznie się rozwija. Zaskakują kolorami, ale też formą. Są w proszku, żelu, sprayu, żeby jeszcze lepiej dopasować się do coraz wymyślniejszych technik pracy cukiernika i nadążyć za zmieniającymi się trendami w dekorowaniu.
Dzięki wieloletniemu doświadczeniu w budowie maszyn i sugestiom klientów z branży piekarniczej i cukierniczej powstały urządzenia spełniające wszystkie normy bezpieczeństwa oraz parametry techniczne niemożliwe do osiągnięcia w innych miesiarkach.Wszystkie przedstawione rozwiązania zastosowane w miesiarkach są standardem!
Zapraszamy do udziału w najnowszym forum Mistrza Branży. Tym razem zachęcamy Państwa do zadawania pytań o kampanię społeczną "Dieta kanapkowa smaczna i zdrowa". Na wszystkie pytania odpowie Jarosław Gajda, prezes radomskiego Cechu Piekarzy oraz prezes Fundacji na Rzecz Wspierania i Promocji Pieczywa i Cukiernictwa.