Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Dzieci w cukrze

    Dzieci w cukrze

    Blisko 100 łyżeczek cukru i 8 łyżeczek soli zjada przeciętne dziecko w spożywanych przez tydzień produktach*. Oznacza to, że w ciągu miesiąca dostarcza do organizmu 400 łyżeczek cukru i 32 soli, które znajdują się w batonikach, cukierkach, kolorowych żelkach, czipsach lub przyprawianych orzeszkach.

    Więcej

  • Strefa Mistrza Branży na targach BAKEPOL: pełna smaku i chleba

    Strefa Mistrza Branży na targach BAKEPOL: pełna smaku i chleba

    10-13 października br. Strefa Mistrza Branży zamieni się w Manufakturę Smaku i Chleba. Przyciągać będzie nie tylko ciekawymi tematami, znanymi nazwiskami, ale też aromatem świeżych i suszonych ziół w chlebie, wypiekach na słodko i rewelacyjnych przekąskach. Sprawdźcie, co w tym roku przygotowaliśmy specjalnie dla Was.

    Więcej

  • Ekochleb – czy możliwe jest obniżenie jego ceny bez pogorszenia jakości?

    Ekochleb – czy możliwe jest obniżenie jego ceny  bez pogorszenia jakości?

    Cena to najczęściej wymieniana przeszkoda przy zakupie żywno­ści BIO. Dotyczy to wszystkich produktów z tego segmentu, ale okazuje się, że rynek ekopieczywa rozwija się wolniej, niż ma to miejsce w przypadku nabiału, warzyw i owoców. Gdzie tkwią najpoważniejsze trudności, z którymi muszą się bory­kać producenci i handlowcy?

    Więcej

  • Polski marketing koncentruje się na jakości

    Polski marketing koncentruje się na jakości

    Simon Mainwaring, gwiazda pierwszego dnia GOLDEN MARKETING CONFERENCE, po raz pierwszy zaprezentuje się przed polską publicznością, przekonując, że pozytywny wpływ marki na kształtowanie kultury i tworzących ją ludzi ma bezpośrednie przełożenie na lojalność konsumentów oraz wielkość sprzedaży.

    Więcej

  • Podróż po smakach świata – przystanek Gruzja

    Podróż po smakach świata – przystanek Gruzja

    Żeby poznać wszystkie smaczne oblicza Gruzji, musielibyśmy spędzić tu więcej czasu, niż zaplanowaliśmy. Do Gruzji dotarliśmy w lipcu, odwiedziliśmy znane miasta i dostaliśmy tylko próbkę z bogatej kuchni, która fascynuje nie tylko Polaków. Ale i tak było warto – relacjonuje Mateusz Gajdziński.

    Więcej