Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Zostań mistrzem deserów na Expo Sweet 2016

    Zostań mistrzem deserów na Expo Sweet 2016

    "Polskie desery - tym razem jabłka i sery" - pod takim hasłem została ogłoszona kolejna edycja Mistrzostw w Przygotowaniu Deseru na Expo Sweet 2016. Kto może wziąć w nich udział oraz jakie są kryteria oceny - przeczytajcie już teraz! I zostańcie nowymi mistrzami!

    Więcej

  • Stop śmieciowemu jedzeniu w szkołach

    Stop śmieciowemu jedzeniu w szkołach

    Od 1 września br. polskie szkoły mają zmienić sposób żywienia dzieci – takie wymogi stawia przed nimi nowe rozporządzenie ministra zdrowia. Jak przekonuje Fundacja BOŚ, nowe przepisy to dobry i słuszny kierunek, mimo że wymagają pracy ze strony dyrektorów szkół czy ajentów sklepików szkolnych.

    Więcej

  • Serce, rozum czy cycki?

    Serce, rozum czy cycki?

    Być może niektórym Czytelni­kom dosadny wydźwięk niniej­szego artykułu wyda się nieco na wyrost. Jestem jednak zdania, że za­mieszczone poniżej treści doskonale od­zwierciedlają to, co dzieje się na billbo­ardach, a także w reklamach prasowych, czy telewizyjnych...

    Więcej

  • Słodkie wakacje w wydaniu Mistrza Branży

    Słodkie wakacje w wydaniu Mistrza Branży

    Zapraszamy do lektury wakacyjnego wydania Mistrza Branży! Z nami wypoczynek będzie inspirujący i jeszcze słodszy! Poznacie włoską mistrzynię cukrowych dekoracji – Eleonorę Coppini, Iwonę Rudek – ambitną właścicielkę Cukierni i Piekarni Polskiej, Kingę Paruzel blogerkę, która z swojej pasji uczyniła profesję.

    Więcej

  • Organiczny czy bezglutenowy - w który trend warto inwestować?

    Organiczny czy bezglutenowy - w który trend warto inwestować?

    Dobre, bo bezglutenowe! - taką dewizą kieruje się już ogromna rzesza konsumentów. Czy sukces tego trendu ma szansę osiągnąć również produkty organiczne? Przekąski i wypieki organiczne wciąż stanowią niszową grupę, ale zdaje się, że wkrótce nadejdzie ich moment, donosi Euromonitor International.

    Więcej

  • BAKEPOL 2015 - aktualne trendy i nowe technologie

    BAKEPOL 2015 - aktualne trendy i nowe technologie

    10-13 października br. Lublin zaprasza na 5. edycję targów BAKEPOL. W tym roku targom przyświeca hasło „Nowoczesne technologie w służbie smaku”. Jak wydobyć głębię smaków i zawładnąć podniebieniami klientów? Odpowiedź będzie można znaleźć na targach BAKEPOL.

    Więcej

  • Żywe muzeum piekarstwa w Zagrodzie Piekarza

    Żywe muzeum piekarstwa   w Zagrodzie Piekarza

    Po Muzeum Chleba w śląskim Radzionkowie i Warszawskim Muzeum Chleba przyszła pora na Zagrodę Piekarza na Lubelszczyźnie. Skansen tradycyjnego piekarstwa powstał z inicjatywy Barbary i Jana Krzyszczaków, właścicieli Piekarni POLA w Stasinie. Obiekt działa od 18 czerwca br.

    Więcej