Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • O krok od doskonałości

    O krok od doskonałości

    Niniejszy tekst będzie – jeszcze bardziej niż wszystkie poprzednie – spisem moich osobistych przemyśleń i obserwacji, trochę rozważaniem na temat fundamentalnych zasad prowadzenia „tortowego” biznesu i naszej słowiańskiej natu­ry, a trochę – apelem.

    Więcej

  • Quizy, zabawa i dobra kanapka

    Quizy, zabawa i dobra kanapka

    Lubelszczyzna pokochała Pana Kanapkę i to ze wzajemnością! W marcu, kwietniu i maju br. maskotka kampanii społecznej „Dieta kanapkowa smaczna i zdrowa” była gościem szkół podsta­wowych w Ciecierzynie, Lubartowie, Lublinie, Niedrzwicy Dużej, Niemcach i w Chełmie. Widać, że kampania zrobiła duży krok do przodu.

    Więcej

  • Witryny chłodnicze LONGONI by Hert

    Witryny chłodnicze LONGONI by Hert

    LONGONI DIVISIONE FREDDO Srl to czołowy europejski producent przeszklonych witryn chłodniczych, które zadowolą najbardziej wymagających klientów. Teraz produkt będzie dostępny również w Polsce – firma Hert będzie jego wyłącznym dystrybutorem na terenie naszego kraju.

    Więcej

  • Zostań mistrzem deserów na Expo Sweet 2016

    Zostań mistrzem deserów na Expo Sweet 2016

    "Polskie desery - tym razem jabłka i sery" - pod takim hasłem została ogłoszona kolejna edycja Mistrzostw w Przygotowaniu Deseru na Expo Sweet 2016. Kto może wziąć w nich udział oraz jakie są kryteria oceny - przeczytajcie już teraz! I zostańcie nowymi mistrzami!

    Więcej

  • Stop śmieciowemu jedzeniu w szkołach

    Stop śmieciowemu jedzeniu w szkołach

    Od 1 września br. polskie szkoły mają zmienić sposób żywienia dzieci – takie wymogi stawia przed nimi nowe rozporządzenie ministra zdrowia. Jak przekonuje Fundacja BOŚ, nowe przepisy to dobry i słuszny kierunek, mimo że wymagają pracy ze strony dyrektorów szkół czy ajentów sklepików szkolnych.

    Więcej

  • Serce, rozum czy cycki?

    Serce, rozum czy cycki?

    Być może niektórym Czytelni­kom dosadny wydźwięk niniej­szego artykułu wyda się nieco na wyrost. Jestem jednak zdania, że za­mieszczone poniżej treści doskonale od­zwierciedlają to, co dzieje się na billbo­ardach, a także w reklamach prasowych, czy telewizyjnych...

    Więcej

  • Słodkie wakacje w wydaniu Mistrza Branży

    Słodkie wakacje w wydaniu Mistrza Branży

    Zapraszamy do lektury wakacyjnego wydania Mistrza Branży! Z nami wypoczynek będzie inspirujący i jeszcze słodszy! Poznacie włoską mistrzynię cukrowych dekoracji – Eleonorę Coppini, Iwonę Rudek – ambitną właścicielkę Cukierni i Piekarni Polskiej, Kingę Paruzel blogerkę, która z swojej pasji uczyniła profesję.

    Więcej

  • Organiczny czy bezglutenowy - w który trend warto inwestować?

    Organiczny czy bezglutenowy - w który trend warto inwestować?

    Dobre, bo bezglutenowe! - taką dewizą kieruje się już ogromna rzesza konsumentów. Czy sukces tego trendu ma szansę osiągnąć również produkty organiczne? Przekąski i wypieki organiczne wciąż stanowią niszową grupę, ale zdaje się, że wkrótce nadejdzie ich moment, donosi Euromonitor International.

    Więcej

  • BAKEPOL 2015 - aktualne trendy i nowe technologie

    BAKEPOL 2015 - aktualne trendy i nowe technologie

    10-13 października br. Lublin zaprasza na 5. edycję targów BAKEPOL. W tym roku targom przyświeca hasło „Nowoczesne technologie w służbie smaku”. Jak wydobyć głębię smaków i zawładnąć podniebieniami klientów? Odpowiedź będzie można znaleźć na targach BAKEPOL.

    Więcej