Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Temperówki do czekolady

Temperówki do czekolady firmy POMATI to profesjonalne urządzenia do szybkiego temperowania i oblewania czekoladą wszelkich wyrobów cukierniczych.

Proces temperowania czekolady przebiega automatycznie, wydajność do 170 kg na godzinę.

Wyposażone w innowacyjne funkcje pozwalają skutecznie i w krótkim czasie temperować każdą czekoladę.

Doskonale sprawdzają się w każdej cukierni i zakładzie produkcyjnym.

Pomati połączyła temperówki do czekolady T8, T10, T20, T35 z systemem do oblewania kurtyną czekoladową wyrobów takich jak, batony, ptasie mleczko, śliwki, owoce, ciastka, ciasta...itp.

  • Wykonana ze stali nierdzewnej w gat. 304.
  • Pojemność zbiornika od 9 kg do 50 kg
  • Podgrzewany stół wibracyjny
  • Programowane dozowanie lub manualne za pomocą pedału.
  • Podgrzewany zbiornik czekolady
  • Podwójny układ grzania zbiornika i spirali Archimedesa.
  • Demontowana spirala Archimedesa umożliwiająca łatwe czyszczenie urządzenia.
  • Akcesoria do dekoracji
  • Moc od 1,2 kW do 3,5 kW
  • zasilanie 400 V / 50 Hz


Oblewanie czekoladą
Pomati połączyła temperówki do czekolady T8, T10, T20, T35 z systemem do oblewania kurtyną czekoladową wyrobów takich jak, batony, ptasie mleczko, śliwki, owoce, ciastka, ciasta...itp.

System do oblewania czekoladą składa się z :

  • Przenośnik siatkowy o szerokości od 180 mm do 320 mm
  • Głowicy do tworzenia kurtyny
  • Systemy nadmuchu do tworzenia fal i zgarniania nadmiaru czekolady
  • Lampy grzewczej - opcjonalnie
  • Przenośnik odbiorczy- opcjonalnie
BMC Polska Oferta: sprzedam
Producent: Pomati / BMC Polska
Sprzedawca: BMC Polska
Stan: : nowy
Cena netto: 0,00 zł
Cena dotyczy: bd
Kup teraz