Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Pomarańczowa nutka w pastach Royal

dodano , Martin Braun, materiał promocyjny

autor: Braun

RECEPTURA

Ciasto czekoladowe
1000 g BRAUN Schokino
450 g oleju
450 g wody

Schokino mieszamy z olejem i wodą. Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 25 min.

1000 g GRADOS Orangelico nadzienie
1000 g GRADOS Cassis nadzienie czarna porzeczka

Creme brulée
400 g BRAUN Creme Brulée
1000 g śmietany
600 g mleka

Śmietanę oraz mleko gotujemy. Wsy­pujemy Creme Brulée i dokładnie mieszamy.


Mus pomarańczowy
1200 g śmietany 33%
190 g BRAUN Alaska Neutralna
120 g wody
120 g BRAUN Pasta Royal Cointreau NOWOŚĆ

Przygotowanie
Na czekoladowy spód naprzemiennie szprycujemy nadzienia Orangelico i Cassis. Przykrywamy roladą biszkoptową. . Następnie wylewamy cie­Alaskę Neutralną mieszamy z wodą oraz Pastą Royal pły creme brulée i odstawiamy do schłodzenia. Całość łączymy z ubitą śmietaną. Po schłodzeniu nakładamy mus pomarańczowy
i wyrównujemy. Ponownie chłodzimy. Wierzch ciasta dekorujemy Cristaline klarowną wymieszaną
z nadzieniem Orangelico.


­Żel dekoracyjny
200 g BRAUN Cristaline klarowna
100 g GRADOS Orangelico nadzienie


Dystrybutor P.P.U. Plus Sp. z o.o. Producent: Braun i Grados
ul. Tuwima 98, Łódź tel. 42 674 69 45, 42 674 52 24 e-mail: zamowienia@plus.biz.pl