autor: Technolog/Cukiernik Jarosław Piórkowski / Uldo Polska
Podobne artykuły
Receptura na ciasto 60/40 cm
Niezbędne produkty Uldo
- Uldo Kruche
- Uldo Napcream
- Uldo Stabilizator Neutralny
Kruchy blat
300 g margaryny
120 g mąki pszennej550
120 g cukru
600 g Uldo Kruche
120 g jaj
--------------
Razem 1260 g
Krem
700 g ubitego masła/margaryny
2200 g wody/mleka
900 g Uldo Napcream
--------------------
Razem 3800 g
Mus
3000 g malin (mrożonych)
900 g Uldo Stabilizator Neutralny
---------------------------------
Razem 3900 g
Blat
Wszystkie składniki wymieszać paletą na wolnych obrotach, aż do połączenia się. Odłożyć do chłodni na pół godziny.
Rozwałkować na blachę o wymiarach 60x40 cm wyłożoną papierem pergaminowym. Wypiec na złoty kolor. Ostudzić.
Krem
Do wody/mleka dodać Uldo Napcream, wymieszać, dodać ubite masło/margarynę, wymieszać. Rozsmarować na kruchym blacie. Schłodzić.
Mus
Maliny rozmrozić, podgrzać do około 45°C, dodać stabilizator, wymieszać i wyłożyć na blat z kremem, a następnie odstawić do schłodzenia.
Dekoracja
Udekorować według uznania, kremem, bitą śmietaną lub świeżymi owocami.