Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Pomarańczowo-serowy cake

dodano , Martin Braun, materiał promocyjny

autor: Martin Braun / Grados

 blacha o wymiarach 40cm x 60cm

Receptura

Ciasto czekoladowe
1000 g Braun schokino
450 g oleju
450 g wody

Schokino, olej i wodę wymieszać na średnich obrotach 2-3 minuty
Piec w temp. 180°C ok. 45 minut

Masa serowa
1000 g cheesequick
100 g cukru
1000 g wody temp. 45°C
1700 g twarogu mielonego

Wodę połączyć z cukrem i cheesequick, dodać twaróg i napowietrzyć 3 minuty na szybkich obrotach.

1400 g Nadzienie likierowe Orangellico Grados (delikatnie pokrojone)


Przygotowanie
Wystudzony blat czekoladowy wyrównujemy, delikatnie ścinając wierzch. Na tak przygotowany blat wykładamy masę serową połączoną z orangelico i posypujemy rozdrobnionym blatem czekoladowym.

Pozostawiamy do stężenia.