Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Pomarańczowa klasyka

dodano , Martin Braun, materiał promocyjny

autor: Braun

RECEPTURA

SPÓD KRUCHY
1000 g Ciasto Kruche BRAUN
400 g margaryna lub masło
50 g jaja

Wszystkie składniki ujednolicić z Ciastem Kruchym. Spód odwałkować i odpiec.

MASA CZEKOLADOWA
1000 g mleko
400 g Krem czekoladowy BRAUN
250 g masło 50 g Żelatyna BRAUN
75 g woda

Krem do tortów ubić z mlekiem.
Dodać masło, napowietrzyć i połączyć z żelatyną oraz spirytusem.



SPÓD BISZKOPTOWY 2 SZT.
1000 g Bisquick Plus BRAUN
500 g jaja
200 g woda

Wszystkie składniki ubić do uzyskania jednolitej masy i odpiec w temp. 200°C.
Po wystygnięciu podzielić na dwie równe części.

MASA SERNIKOWA
500 g Cheesequick BRAUN
500 g woda (o temp. 45°C)
850 g ser twarogowy

Cheesequik wymieszać z ciepłą wodą, dodać ser i ubijać przez ok. 3 min na szybkich obrotach. Wylać warstwę.

ŻELKA POMARAŃCZOWA
1500 g Nadzienie pomarańczowe z cząstkami owoców GRADOS Nowość
40 g Żelatyna BRAUN
120 g woda

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Po pogrzaniu wymieszać z nadzieniem pomarańczowym.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
KROK 1. Na odpieczony kruchy spód wylać masę sernikową
KROK 2. Przykryć spodem roladowym
KROK 3. Wyłożyć masę czekoladową i odstawić do zastygnięcia
KROK 4. wylać żelkę pomarańczową
KROK 5. Udekorować owocami

Forma 40 x 60 cm