Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Szarlotka na cieście ryżowym

dodano , bakels, materiał promocyjny

autor: BAKELS POLSKA

Receptura (na 5szt.okrgych placków z kruszonką ryżową)

Ciasto
1000g GF CAKE MIX            
350g jaj                    
300g oleju                    
180g woda                

Jabłka prażone (kostka) 600g

Kruszonka
200g margaryna            
450g GF CAKE MIX                

Przygotowanie kruszonki
Składniki połączyć razem do uzyskania kruszonki

Przygotowanie ciasta
- składniki połączyć razem,
- mieszać „łopatą” na niskich obrotach  maksymalnie 2-3min
- do każdej foremki zważyć po 200g ciasta i zapiec (180 oC/15 min)
- na zapieczone ciasta rozłożyć po 120g jabłek oraz po 160g pozostałego ciasta
- posypać każde ciasto kruszonką
- odpiekać: 180 oC/50 min/ otwarty komin

Uwaga: proszę trzymać się czasu mieszania ciasta.