Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Wartość odżywcza na etykiecie - nowe regulacje unijne nr 1169/2011 zrealizowane w standardowym oprogramowaniu CSB-System

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Za pomocą modułu Systemu CSB „Rozliczanie wartości odżywczej” można obliczyć, oznakować i zarządzać wszystkimi składnikami, wartością odżywczą, alergenami i składnikami genetycznie modyfikowanymi. Następuje połączenie (powiązanie) składników produktu z surowcem.

Podczas generowania receptury wszystkie istotne składniki są przyporządkowane bezpośrednio do artykułów.
Dla każdego artykułu jest założona receptura i są przypisane warianty produkcyjne, jest realizowane jego znakowanie z uwzględnieniem przyporządkowanych składników, dodatków, wartości odżywczej, alergenów i składników GMO.
Obliczona zawartość jest automatycznie przejmowana do wzorca etykiet i specyfikacji (karty) produktu.


Korzyści dla przedsiębiorstwa
- Wszystkie dane bezpośrednio z Systemu
- Odwzorowanie do sześciu jednostek przeliczeniowych na produkt i wersje językowe
- Integracja wszystkich krajowych i międzynarodowych baz danych składników i wartości odżywczych
- Uwzględnienie strat i nadwyżek procesowych
- Automatyczne pobranie danych dla etykiet i specyfikacji produktu.