Receptura:
Uldo Polski Orkisz 3,00 kg
Uldo Ekstrakt Słodowy Żytni 0,06 kg
Cynamon 0,02 kg
Drożdże 0,12 kg
Woda 2,30 l
Uwaga! Dodać przed końcem mieszania.
Rodzynki 1,20 kg
Suszone śliwki 0,80 kg
Orzechy włoskie 0,60 kg
Morele 0,40 kg
Ciasto 8,50 kg
Parametry:
Czas mieszania: mieszarka spiralna
2 min. wolno, 12 min. szybko
Temperatura ciasta: 27°C
Leżakowanie ciasta: 20 min.
Naważka: 350 g
Garowanie: 50 min.
Czas pieczenia: 35 min.
Temperatura pieca: 220°C -170°C
piec obrotowy
Wytwarzanie:
- wypiekać w foremkach
- piec z obfitym zaparowaniem.
- ostatnie 5 min. piec z otwartym cugiem
- zwrócić uwagę na temperaturę pieca, przy zbyt wysokiej chleb może kolorować