Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Polski Orkisz - chleb z owocami

Receptura:

Uldo Polski Orkisz                     3,00  kg
Uldo Ekstrakt Słodowy Żytni     0,06  kg
Cynamon                                      0,02  kg
Drożdże                                         0,12  kg
Woda                                             2,30  l
Uwaga! Dodać przed końcem mieszania.
Rodzynki                                       1,20  kg
Suszone śliwki                               0,80  kg
Orzechy włoskie                            0,60  kg
Morele                                           0,40  kg
Ciasto                                           8,50  kg

Parametry: 

Czas mieszania: mieszarka spiralna 
2 min. wolno, 12 min. szybko
Temperatura ciasta:                     27°C
Leżakowanie ciasta:                     20  min.
Naważka:                                      350  g
Garowanie:                                   50  min.
Czas pieczenia:                            35  min.
Temperatura pieca:                      220°C -170°C
                                                     piec obrotowy

Wytwarzanie:

  • wypiekać w foremkach 
  • piec z obfitym zaparowaniem.
  • ostatnie 5 min. piec  z otwartym cugiem 
  • zwrócić uwagę na temperaturę pieca, przy zbyt wysokiej chleb może kolorować
ULDO Polska Oferta: inne
Producent: Uldo
Sprzedawca: ULDO Polska
Cena do negocjacji