Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Intens Puraslim CL

Opatentowana innowacyjna technologia służąca do redukcji kosztu receptur ciast drożdżowych nawet o 12%* poprzez obniżenie dozowania lub całkowitą eliminację tłuszczu z receptury.

Intens Puraslim CL umożliwia wypiekanie smacznych babek i placków drożdżowych, drożdżówek oraz tworzenie pączków o zredukowanej zawartości tłuszczu przy jednoczesnym zachowaniu najwyższej jakości. Ponadto zapewnia długotrwałą świeżość produktów, co również pomaga ograniczyć marnowanie żywności.

Dla piekarzy Intens Puraslim CL oznacza przede wszystkim oszczędność kosztów, dzięki reducji ryzyka związanego z wahaniami cen tłuszczu i zmniejszeniu całkowitego kosztu receptury poprzez dodanie większej ilości wody i zmniejszeniem dozowania drożdży.

Z Intens Puraslim CL oszczędzisz zachowując wysoką jakość, czyli wygląd smak i świeżość swoich wyrobów.

* wartość ostatecznej oszczędności jest zależna od finalnie zastosowanej receptury i składników użytych przez klienta.

Korzyści dla klienta:
- niższy koszt receptury nawet o 12% redukcji kosztu receptury w zależności od ilości i rodzaju redukowanego tłuszczu w recepturach ciast drożdżowych
- dodatkowa oszczędność, dzięki zwiększeniu dozowania wody i obniżeniu dozowania drożdży
- alternatywa dla ograniczonej dostępności tłuszczu
- bez kompromisu dla jakości produktu – brak wpływu na smak i długotrwałą świeżość wypieków
- wygodne przechowywanie w worku 15 kg w temperaturze pokojowej
- czysta etykieta


Obniż koszt receptur ciast drożdżowych nawet o 12%* oraz ciast biszkoptowo-tłuszczowych o 8%*, dzięki naszym rozwiązaniom z czystą etykietą.
- Intens Puraslim CL zmniejszysz dozowanie tłuszczu w wyrobach drożdżowych lub całkowicie go wyeliminujesz*,
- Intens Egg Replacement CL zastępisz jaja w drożdżówkach i pączkach i zaoszczęcisz nawet do 12%* na koszcie receptury,
- Intens Gluten Replacement CL zastąpisz gluten, poprawisz jakość mąki i ustabilizujesz proces produkcji,
- Acti Egg Reduction CL zastąpisz 10% jaj w ciastach,
- Acti Duo Reduction CL obniżysz zawartość jaj i tłuszczu w ciastach.

Puratos Polska Sp. z o.o. Oferta: sprzedam
Producent: Puratos
Sprzedawca: Puratos Polska Sp. z o.o.
Stan: : nowy
Cena netto: 0,00 zł
Cena dotyczy: bd
Kup teraz