Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Sosy do zastosowań rzemieślniczych

Zastosowanie

W przemyśle lodowym:
- Stosowane na powierzchni lodów, tworzą niezastygającą warstwę. Dekorują i podnoszą walory smakowe lodów oferowanych w kuwetach, kubkach, czy rożkach.
- Wkomponowane w masę lodową, utrzymują półpłynną konsystencję i mogą być używane do produkcji lodów marmurkowych w kuwetach i pudełkach.
- Sosy mogą być wprowadzane do rdzenia lodów na patyku, gdzie zachowują elastyczną konsystencję. Różnorodność smaków i tekstur takiego produktu stanowi walor ceniony przez konsumentów.

W skali rzemieślniczej (w lodziarniach, kawiarniach, manufakturach):
- Do dekoracji ciast, deserów lodowych, owocowych oraz opartych na bitej śmietanie.
- Do dekoracji dań słodkich serwowanych na ciepło typu gofry, naleśniki, makaron, ryż.

 

Nadają się także do wkomponowania w masę lodową, utrzymując półpłynną konsystencję, mogą być używane do produkcji lodów w kuwetach czy pudełkach. Sosy deserowe Terravity to także doskonały dodatek do gofrów, naleśników i innych słodkich dań.

Receptury oparte na dobrych składnikach, przecierach owocowych i naturalnych aromatach, bez sztucznych barwników czy konserwantów. W asortymencie 8 smaków: czekoladowy, truskawkowy, toffi, słony karmel, kiwi-jabłko, mango-marakuja, granat-winogrona oraz dla najmłodszych sos o smaku gumy balonowej.

 

 

 

 

Terravita Oferta: sprzedam
Producent: Terravita
Sprzedawca: Terravita
Stan: : nowy
Cena netto: 0,00 zł
Cena dotyczy: bd
Kup teraz