Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Skrobki do wygładzania mas i lukru (komplet 3 szt.)

To idealne narzędzia do tworzenia perfekcyjnie gładkiej powierzchni tortu. Dla profesjonalistów i początkujących.

Wysoka szpachla ze stali nierdzewnej z wygodnym uchwytem. Skrobka służy do idealnego wygładzenia powierzchni kremu i lukru. Szeroka i wysoka szpatuła ułatwia wygładzenie powierzchni i boków tortu. Zakończenie szpachli pozwala zachować kąt prosty pomiędzy podstawą, a bokami tortu.

Sposób użycia: by wygładzić wierzch tortu - ułóż róg szpachli na środku tortu i przyłóż ostrze do powierzchni pod kątem 45 stopni. Obracając talerzem tortownicy trzymaj szpatułę nieruchomo, wykonaj 2-3 obroty, zdejmij nadmiar kremu ze szpatuły. By wygładzić boki tortu - ustaw szpatułę tak by zachować kąt prosty pomiędzy tortownicą a bokiem tortu. Trzymaj nieruchomo rękę ze szpatułą, chwyć obrotowy talerz tortownicy i obróć o 360 stopni, zdejmij nadmiar kremu ze szpatuły i powtórz 2-3 razy by uzyskać idealnie gładki bok. Wykończ wygładzanie szpatułą wygiętą.

Można myć w zmywarce, osuszyć po umyciu.
Każda szpachla, skrobka ma podziałkę.

Przed pierwszym użyciem należy umyć skrobki płynem do naczyń w letniej wodzie.

Skrobka numer: 1
Wysokość: 13 cm
Szerokość: 12 cm

Skrobka numer: 2
Wysokość: 15 cm
Szerokość: 12 cm

Skrobka numer: 3
Wysokość: 25 cm
Szerokość: 12 cm

 

  • Grubość stali: 1 mm
  • Materiał: stal nierdzewna
  • Produkt objęty 5- letnią gwarancją producenta.
Dorosiowe Ranty Oferta: sprzedam
Producent: Dorosiowe Ranty
Sprzedawca: Dorosiowe Ranty
Stan: : nowy
Cena netto: 0,00 zł
Cena dotyczy: bd
Kup teraz