Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Receptura świąteczna - Przysmak świąteczny

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

autor: Master Martini

     
 

Artukuł pochodzi z grudniowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

Składniki:

500 g Fiorfiore Chocomufin - ciasto czekoladowe
200 g Jaja
180 g Premium Frit - tłuszcz słonecznikowo - palmowy
90 g Woda
4 g Cynamon
4 g Goździki
100 g Słonecznik prażony
100 g Ariba Fondente Gocce - kropelki czekoladowe
100 g Pestki dyni prażone
100 g Skórka pomarańczowa
100 g Rodzynki
30 g Sezam lub siemie lniane

Sposób przygotowania

Fiorfiore Chocomufin, jaja, Premium Frit, wodę oraz przyprawy korzenne wymieszać 3 minuty na średnich obrotach, a następnie dodać pozostałe składniki. Za pomocą worka cukierniczego szprycować ciasto na blaszkę wyłożoną papierem pergaminowym, posypać sezamem lub siemieniem lnianym i odpiec w temperaturze 200ºC przez 10 minut.