autor: Uldo
Podobne artykuły
Doskonała i oryginalna świąteczna propozycja dla każdej piekarni i cukierni. Dzięki zastosowaniu typowej włoskiej receptury uzyskano ciastka świąteczne na bazie piernika, o niepowtarzalnym smaku i strukturze. Mają one charakterystyczny korzenny smak i aromat, wzbogacony poprzez dodanie bakalii i marmolady. Nie tracą swoich walorów smakowych przez długi czas, zachowując unikatową, miękką strukturę i apetyczny wygląd.
RECEPTURA
Składniki
10,00 kg Uldo Piernik
3,00 kg mąki pszennej 550
3,00 kg marmolady
1,60 kg jaj
1,00 kg margaryny
1,00 kg rodzynek
1,00 kg orzechów arachidowych
0,40 kg cukru pudru
Czas mieszania: na wolnych obrotach (liściem) 3 min. Czas pieczenia:12 min. Temperatura pieca: 210°C.