Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Marchewkowe ciasto

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Dawn Carrot Cake-Mix to mieszanka przygotowana według oryginalnej amerykańskiej receptury. Ułatwi przyrządzenie pysznego ciasta marchewkowego o bogatym, zrównoważonym smaku. Dodatek świeżo startej marchewki pozwoli przedłużyć świeżość i wilgotność naszego produktu.

     
 

Artukuł pochodzi z listopadowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

 Ciasto marchewkowe

2000 g Dawn Carrot Cake-Mix
860 g wody
90 g oleju
500 g tartej marchewki
180 g orzechów włoskich
250 g okruchów ciasta

Dawn Carrot Cake-Mix wymieszać dokładnie z wodą i olejem. Przez  minutę mieszać na wolnych obrotach, a następnie przez 3 minuty na średnich obrotach, aż ciasto zgęstnieje. Ostrożnie dodać startą marchew i orzechy. Wyłożyć na blachę, posypać równomiernie okruchami ciasta. Piec w temperaturze 190°C przez 30-35 minut. Po schłodzeniu ciasto obrócić.

Krem maślany

130  g SUCREA® YogurtFill
370 g wody
35 g cukru pudru
350 g masła

Ubijać YogurtFill, cukier puder i wodę przez 2 minuty i odstawić na chwilę. Dodać masło i ponownie ubijać. Rozsmarować krem na schłodzonym spodzie ciasta i nadać charakter powierzchni  skrobką (grzebieniem). Udekorować pastą z marchwi i migdałów.