Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Pizza Margarita

dodano , Redakcja MH, materiał promocyjny

Autor: Daniel Waliszewski Eco Trade

Porcja - forma 60/40 cm

250 g Mieszanka Margarita Eco Trade

750 g Mąka pszenna typ  500             

30-40 g Drożdże                                    

580-600 g Woda                                      

 

Podane składniki połączyć i sporządzić ciasto. Temperatura ciasta 26-30 stopni

Czas miesienia ciasta 5-10 min w zależności od ilości.

Czas spoczynku ciasta przed obróbką 15 min.

Czas rozrostu końcowego ciasta 15-20 min

 

Sos Tomato

50 g Koncentrat Sosu Tomato Eco Trade

300 g Woda

Połączyć wszystkie składniki do uzyskania jednolitej konsystencji.

   

Sposób przyrządzania

Ciasto rozwałkować do grubości 4-5 mm o wymiarach ok. 60 cm na 40 cm wyłożyć na blachę rozsmarować sos tomato.

Na powierzchnię ciasta nanieść resztę dodatków w zależności od rodzaju pizzy.

Czas fermentacji końcowej 15-20 min.

Czas pieczenia ok 20 min.

Temp. pieczenia  210-220 stopni.

Po wypieczeniu kroimy porcje o wymiarach 10/10 cm i

…życzymy smacznego.