Autor: Daniel Waliszewski Eco Trade
Porcja - forma 60/40 cm
250 g Mieszanka Margarita Eco Trade
750 g Mąka pszenna typ 500
30-40 g Drożdże
580-600 g Woda
Podane składniki połączyć i sporządzić ciasto. Temperatura ciasta 26-30 stopni
Czas miesienia ciasta 5-10 min w zależności od ilości.
Czas spoczynku ciasta przed obróbką 15 min.
Czas rozrostu końcowego ciasta 15-20 min
Sos Tomato
50 g Koncentrat Sosu Tomato Eco Trade
300 g Woda
Połączyć wszystkie składniki do uzyskania jednolitej konsystencji.
Sposób przyrządzania
Ciasto rozwałkować do grubości 4-5 mm o wymiarach ok. 60 cm na 40 cm wyłożyć na blachę rozsmarować sos tomato.
Na powierzchnię ciasta nanieść resztę dodatków w zależności od rodzaju pizzy.
Czas fermentacji końcowej 15-20 min.
Czas pieczenia ok 20 min.
Temp. pieczenia 210-220 stopni.
Po wypieczeniu kroimy porcje o wymiarach 10/10 cm i
…życzymy smacznego.