Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Bakeline - nowa seria pojemników na pieczywo i wyroby

dodano , erg system, materiał promocyjny

Bakeline to gama pojemników wysokiej jakości, ułatwiających codzienną pracę piekarń i stanowiących ważny element ich logistyki.

Pojemniki na pieczywo i wyroby cukiernicze raczej nie przyciągają uwagi amatorów świeżego chleba i bułek. Z ich niezwykle ważnej roli w łańcuchu dostaw z piekarni do sklepów zdaje sobie sprawę firma bekuplast, która wprowadza do obrotu nowy system pojemników sztaplowanych bakeline, charakteryzujących się m.in. wysoką wytrzymałością i udoskonaloną ergonomią. Dzięki nim użytkownik może mieć pewność, że będą służyć mu przez długi czas. Powtarzalność, wytrzymałość i solidność produktów bekuplast zaspokoi potrzeby nawet najbardziej wymagających klientów.

Trwałość, wygoda, higiena
Na co należy zwracać uwagę, wybierając pojemniki? Niezwykle istotny jest dobór odpowiednich materiałów, które gwaran­tują nie tylko wydłużoną trwałość i wytrzymałość skrzynek, ale również ułatwiają utrzymanie ich w czystości i zapewniają odpowiednią higienę. Pojemniki bekuplast wykonane są z wyselekcjonowanych mate­riałów wysokiej jakości (HDPE) dopuszczo­nych do kontaktu z żywnością, gwarantując odporność na odkształcenia i pękanie. Wzmocnione narożniki ograniczają ryzyko uszkodzeń w trakcie transportu i doskonale sprawdzają się podczas ustawiania skrzynek jedna na drugą, eliminując ryzyko uszkodzenia w stosie (warto dodać, że bakeline spełnia standardy Euro-Norm dzięki dopracowanej konstrukcji). Szeroki zakres dopuszczalnych temperatur – od -20 do +70°Celsjusza – pozwala na bezproble­mowy transport gorących wypieków. Skrzynki Euro-Norm bakeline zaprojekto­wano w taki sposób, by optymalnie sprawdzały się w trakcie transportu pieczywa. Ich perforowane ściany zapewniają właściwą wentylację produktu i zapobiegają utra­cie świeżości. Bardzo ważnym czynnikiem, zwłaszcza w przypadku pojemników transportowych służących do ręcznego prze­noszenia, są odpowiednie uchwyty gwarantujące komfort i bezpieczeństwo pracy.

 

Nie bez znaczenia są również wymiary skrzynek na pieczywo: im większy wybór, tym łatwiej dopasować wielkość do realnych potrzeb, co służy nie tylko wygodzie, ale i ergonomii transportu. W przypadku nowej serii Euro-Norm bakeline producent oferuje skrzynki w znormalizowanym wy­miarze dna (600 x 400 mm), ale w róż­nych wysokościach (110, 140, 200, 240, 300 i 410 mm). Nowe skrzynki utrzymane są w jednolitej (beżowej) kolorystyce, dzięki której dłużej zachowują czystość i estetykę w kontakcie z produktami mącznymi. Ciekawą opcją jest również możliwość ich personalizacji, która – obok funkcji marketingowej i bran­dingowej – ułatwia identyfikację skrzynek, a tym samym zabezpiecza je przed zgubie­niem czy kradzieżą. Możliwe jest oznacze­nie pojemników za pomocą jednej z trzech technik: sitodruku, gorącego stempla lub wkładki. Więcej informacji na temat proce­sów znakowania można znaleźć na stronie www.bekuplast.pl.

Charakter produktów przewożonych w pojemnikach Euro-Norm bakeline sprawia, że są podatne na zabrudzenia oraz kontakt z drobnoustrojami, które szybko namnażają się w niehigienicznych warunkach, np. w zalegających resztkach żywności, i negatywnie wpływają na świeżość, smak lub zapach wypieku. A zatem: skrzynki na pieczywo muszą być czyste! Zachowanie czystości jest łatwiejsze, gdy pojemnik można umyć pod strumieniem wody, a tworzywo sztuczne nadaje się do tego doskonale. Dodajmy, że producent pomyślał również o poprawie estetyki nowych pojemników, które – dostępne w neutralnym kolorze – nie brudzą się tak szybko jak dotychczas i łatwiej utrzymać je w czystości.

Każdy – piekarz, sprzedawca i kupujący – chciałby, aby na półkach sklepowych gościły wypieki pachnące i świeże, ale też apetycznie wyglądające. Wybredny klient nie sięgnie po zgniecioną bułkę lub pokru­szone ciastko. Pojemniki bekuplast dbają o spełnienie tych oczekiwań.