Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

„Cynamonki” słodkie bułki drożdżowo twarogowe z zawartością cynamonu

dodano , Uniferm, materiał promocyjny

autor: Uniferm

RECEPTURA

Składniki
5,00 kg mąki pszennej (typ 500)
5,00 kg UNIFERM HefeQuark      
0,30 kg UNIFERM Eisstar           
1,20 kg oleju           
1,70 kg jaj         
0,50 kg cukru          
0,07 kg soli         
0,50 kg drożdży      
2,80 kg wody
---------------------------
17,07 kg łącznie            
    

Wytwarzanie
Mieszanie: 6+7min            
Temp.ciasta: 26°C    
Spoczynek: brak    
Naważka: 1,8 kg    
Czas garowania: ok 50 min
Temp.wypieku: góra 200°C; dół 150°C
Czas wypieku:18 min


Sposób przygotowania             
Przygotować blachy 60 x 40 cm, wysmarować margaryną, następnie posypać mieszanką cukru i cynamonu (na powyższą ilość ciasta: 1,00 kg cukru; 0,100 kg cynamonu).

Po wypieku smarować wierzch margaryną następnie posypać odrobiną cukru.