autor: Uniferm Polska
Podobne artykuły
W tym roku w Wielkanoc zaskocz swoich gości, podając małe babeczki będące intrygującym połączeniem słodkiego biszkoptowo-tłuszczowego ciasta z lekko wytrawną nutą. Swą barwę muffiny zawdzięczają dyni. Ich słodko-wytrawny smak, przełamany chrupiącymi pestkami dyni, pozwoli na wprowadzenie czegoś nowego na tradycyjny świąteczny stół.
Receptura
1,00 kg UNIFERM SandMix
0,15 kg UNIFERM FermFresh-Kürbis
0,45 kg jaj
0,40 kg oleju
0,10 kg wody
--------------------------
2,10 kg Razem
Przygotowanie
Wszystkie składniki ubijać ok. 5 minut, pod koniec ubijania dodać UNIFERM FermFresh-Kürbis. Masę szprycujemy do form na muffiny. Wypiekamy w temperaturze 180-190°C przez ok. 30 minut. Muffiny dekorujemy według własnych pomysłów – szczególnie pole-camy pestki dyni, rozmaryn, skórkę pomarańczy, wiórki czekolady.