Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Muffiny Wielkanocne z wytrawną nutą

dodano , Uniferm, materiał promocyjny

autor: Uniferm Polska

W tym roku w Wielkanoc zaskocz swoich gości, podając małe babeczki będące intrygującym połączeniem słodkiego biszkoptowo-tłuszczowego ciasta z lekko wytrawną nutą. Swą barwę muffiny zawdzięczają dyni. Ich słodko-wytrawny smak, przełamany chrupiącymi pestkami dyni, pozwoli na wprowadzenie czegoś nowego na tradycyjny świąteczny stół.

Receptura

1,00 kg UNIFERM SandMix             
0,15 kg UNIFERM FermFresh-Kürbis             
0,45 kg jaj              
0,40 kg oleju          
0,10 kg wody
--------------------------                 
2,10 kg Razem

 


Przygotowanie                       
Wszystkie składniki ubijać ok. 5 minut, pod koniec ubijania dodać UNIFERM FermFresh-Kürbis. Masę szprycujemy do form na muffiny. Wypiekamy w temperaturze 180-190°C przez ok. 30 minut. Muffiny dekorujemy według własnych pomysłów – szczególnie pole-camy pestki dyni, rozmaryn, skórkę pomarańczy, wiórki czekolady.