autor: Kruszwica / Akademia Mistrza
Olej Maestro Świeżość sprawia, że świąteczne wypieki zyskują większą objętość i dłużej zachowują świeżość. Dzięki temu cieszą się niebywałym wzięciem. Zmień zwykły olej na Maestro i poczuj różnicę.
RECEPTURA
Ciasto
700 g mąki
250 g cukru
300 g oleju MAESTRO ŚWIEŻOŚĆ
100 g jaj
480 g maślanki
15 g proszku do pieczenia
Wszystkie sypkie produkty dokładnie wymieszać, wsypać do masy połączonej z olejem, maślanką i jajami. Dokładnie wymieszać. Wlać do papilotek i piec w 180°C przez około 30 minut.
Krem
1000 g margaryny MAESTRA
300 g czekolady białej
150 g żółtek
150 g cukru
40 g spirytusu
Żółtka z cukrem spasteryzować na parze. Ostudzić i wlać do ubitej margaryny, dodać rozpuszczoną czekoladę i na koniec spirytus. Krem można łączyć według uznania (z kakao, orzechami, pastami smakowymi etc.).