Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Kokosowa Impresja

dodano , Makalu260112, materiał promocyjny

autor: Uldo Polska

Receptura na ciasto 60/40 cm:

Niezbędne produkty Uldo: 
• Uldo Kokosowe
• Uldo Bita Śmietana
• Uldo Stabilizator Neutralny

Blat kokosowy    
Uldo Kokosowe     1500  g  
Jaja                        600  g
Olej                        600  g    
woda                      300  g   
------------------------------------------------------
Razem                  3000 g

Wiórki kokosowe do posypania  100  g


Krem  
Uldo Bita Śmietana                   665  g
Woda/mleko                           1335  g
Uldo Stabilizator Neutralny        400  g
Woda (50°C)                             400  g
Borówki                                   2000  g
------------------------------------------------------
Razem                                     4800  g

Blat kokosowy
Wszystkie składniki wymieszać paletą na średnich obrotach przez 4 min., nie ubijać. Ciasto rozłożyć na 2 blachy o wymiarach 60x40 cm wyłożone papierem pergaminowym, do jednej 2 kg masy, a do drugiej 1 kg masy. Piec w temperaturze 200°C przez 20 min.

Krem
Uldo Bitą Śmietanę i wodę lub mleko ubijać rózgą na szybkich obrotach przez 5 min. Odłożyć ok. 200 g do posmarowania wierzchu. Dodać  opłukane  borówki.  Do  wody  (ok.  50°C)  dodać  Uldo  Stabilizator  Neutralny,  wymieszać,  dodać  do  ubitej  masy  i  delikatnie wymieszać. Wyłożyć na grubszy blat, przykryć cieńszym blatem, przesmarować odłożonym kremem i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić.



Ciasto kokosowe z dodatkiem świeżych owoców
Produkt przygotowane na bazie ciasta biszkoptowo-tłuszczowego, z dodatkiem wiórek kokosowych i mleka kokosowego. Charakteryzuje się bardzo przyjemnym kokosowym smakiem i aromatem, a specjalnie dobrane komponenty sprawiają, że ciasto pozostaje wilgotne i świeże przez długi czas. Kompozycja została wzbogacona wysokiej jakości bitą śmietaną, która posiada wyjątkowy smak i delikatny aromat. Puszysta struktura bitej śmietany pozostaje stabilna w trakcie przechowywania, a także bardzo dobrze zachowuje się w czasie mrożenia i rozmrażania, nie tracąc objętości i walorów smakowych.