Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Tort "Natchnienie Czajkowskiego: Jezioro łabędzie"

dodano , Redakcja MH, materiał promocyjny

Praca konkursowa wykonana przez uczniów ZSZ nr 31 w Krakowie na
X Małopolski Konkurs Cukierniczo-Kucharski ,, Muzyczne wariacje cukiernicze inspiracje”.

Blat biszkoptowo-czekoladowy:

  • Jaja 600 g
  • Mąka 300 g
  • Kakao 60 g
  • Cukier 360 g


Krem czekoladowy:

  • Masło 800 g
  • Mleko 500 g
  • Cukier 400 g
  • Kakao 120 g
  • Cukier waniliowy 30 g
  • Kawa 20 g
  • Żółtka 240 g
  • Spirytus 80 g
  • Wiśnie w likierze 800 g


Półprodukty do wykańczania i dekoracji:

  • Czekolada 800 g
  • Marcepan 1000 g
  • Barwniki: czarny, zielony, żółty