Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Baza drożdżowa 20%

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

autor: PFAHNL

Opis produktu: Koncentrat do wytwarzania ciast drożdżowych, pączków, ciast półfrancuskich.

Receptura
1,000 kg mąki pszennej
0,200 kg Baza drożdżowa 20%
0,120 kg margaryna
0,050 kg jaja
0,060 kg drożdze
0,470 kg wody
1,90 kg ciasta

Zastosowanie
czas mieszania: 2+6 min.
Temp.ciasta   27-29oC
Spoczynek ciasta: 5 min.
                                 

Produkt doskonale nadaje się do produkcji świątecznych wypieków, a w szczególności:
Ciast drożdżowych, strucli, chałek, kołaczy i wielu innych.
Ciasto można wzbogacać dodatkiem kokosu,czekolady ,bakalii oraz róznego rodzaju polewami.

Życzymy smacznego!