Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Smaki Dubaju

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

autor: Jabex

Receptura na blachę 60x40

Ciasto
150 g Golden Choco        
600 g jaj            
600 g oleju            
150 g wody

Składniki na ciasto czekoladowe wymieszać na średnich obrotach przez 3 minuty. Przygotowane ciasto wylać na dwie blachy 40 × 60 i piec przez 15 minut w temperaturze 190oC.

Nadzienie pomarańczowe
800 g Dubai Sweet pomarańczowy   

Nadzienie dozować workiem cukierniczym z okrągłą końcówką na wypieczone i wystudzone ciasto.

Masa śmietanowa
1200 g śmietany 33%        
20 g żelatyny
100 g cukru pudru

Śmietanę ubić z cukrem, następnie połączyć z żelatyną. Całość wyłożyć na wcześniej zadozowane nadzienie Dubai Sweets. Następnie na śmietanę położyć drugi blat z ciasta czekoladowego.

Masa śmietanowo-pomarańczowa
1000 g śmietany 33%        
20 g żelatyny
300 g Dubai Sweets pomarańczowy

Ubitą śmietanę połączyć z nadzieniem Dubai Sweets pomarańczowy i żelatyną. Gotową masę wykładać na ciasto czekoladowe i wygładzić.

Genaż
500 g Sonrisa Ciemna        
200 g śmietany 33%        

Z polewy i śmietany zrobić genaż. Dozować na wierzchu ciasta.