Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Promocja na tłusty czwartek od Lesaffre Polska

dodano , Lesaffre, materiał promocyjny

Kup produkt "Pączek na medal" i odbierz nagrody! Akcja trwa od 17.01 do 25.02

 

Mieszanka Pączek na medal to łatwa w przygotowaniu i ekonomiczna mieszanka do produkcji smakowitych pączków. Nowa formuła mieszanki ułatwia uzyskanie wysokiej jakości wyrobów o dużej objętości i korzystnych cechach miękiszu. Dzięki jej zastosowaniu otrzymujemy doskonałe pączki o apetycznym wyglądzie i wydłużonym czasie przechowywania. Dodatkowym atutem mieszanki jest najwyższa powtarzalność produkcji oraz prostota wytwarzania.

Promocja na tłusty czwartek 2022 > 

 

 

Zalety 
ułatwia produkcję i stabilizuje jakość produktu,
nie absorbuje tłuszczu podczas smażenia,
wydłuża świeżość i zwiększa objętość produktu.

Sposób stosowania mieszanki
20% w stosunku do mąki, czyli 20 kg mieszanki na 100 kg mąki (bezpośrednio przed miesieniem).

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna

1910 kJ/456 kcal

Tłuszcz

21 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

12 g

Węglowodany

59 g

w tym cukry

41 g

Błonnik

0,7 g

Białko

8,1 g

Sól

6,6 g

 

Masa netto: 25 kg

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i przewiewnym miejscu, bez dostępu światła słonecznego (maksymalna temperatura 25°C).


 

RECEPTURA

Składniki
Mąka pszenna 1000 g
Mieszanka 200 g
Drożdże 60 g
Woda 380 g
Jaja 150 g
Margaryna 80% 80 g

Miesienie w mieszałce spiralnej: 3 min + 5 min
Temperatura ciasta: 27-28°C

Wytwarzanie
Wszystkie składniki ciasta wymiesić do uzyskania jednolitej konsystencji, odstawić do wstępnej fermentacji na około 15 min. Następnie odważyć pożądaną gramaturę i uformować kęsy, po czym fermentować w 33-35°C i wilgotności powietrza 70-80% przez kolejne 45-50 min. Smażyć na tłuszczu rozgrzanym do 180°C przez 3 min, przekręcić i smażyć kolejne 2 min.