Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Piekarnia dla bezglutenowców

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

W Warszawie przy Al. Prymasa Tysiąclecia 76 D ruszyła pierwsza w Polsce w pełni bezglutenowa piekarnio-cukiernia Margita.

Oferta piekarnio-cukierni Margita dostosowana jest do osób na diecie bezglutenowej, bezmlecznej i bezjajecznej. Chleb bezglutenowy (500 g) kosztuje 10 zł, bułeczki smakowe na ostro, słodko i z ziołami – 1,50 zł za sztukę. Oprócz pieczywa w nietypowej piekarni można kupić także bezglutenowe ciasto drożdżowe z owocami. Wkrótce dostępne będą także ciasto makowe, baklava ryżowa, bezy i drobne ciasteczka (do kawy i nie tylko). Niedługo zacznie działać minikawiarenka.

Piekarnio-cukiernia Margita jako pierwsza w naszej branży przystąpiła do Programu MENU BEZ GLUTENU, który jest prowadzony przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

 

źródło: Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej