Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Lodziarnia Szymona Sapiehy już otwarta

dodano , Redakcja AU

Do tej pory ceniony technolog, autor tekstów do „Mistrzu Branży” i pasjonat, który prowadzi bloga o lodach. Teraz również właściciel lodziarni w Warszawie.

– To co cechuje naszą lodziarnię, to fakt, że serwujemy tu lody autorskie – mówi właściciel lodziarni Szymon Sapieha. – To znaczy, że nasze receptury tworzymy od podstaw. Dlatego, jedząc klasyczne smaki, takie jak wanilia, truskawka czy cytryna, mamy pewność, że nigdzie indziej dokładnie takich samych lodów nie znajdziemy. Cenimy naturalne składniki, wiele produktów robimy od podstaw, jak na przykład ziołowe infuzje – dodaje lodziarz.

 

 

Oprócz klasycznych rodzajów i lodów ziołowych, w codziennie zmieniającej się ofercie Lodów by Szymon Sapieha znajdziemy też smaki etykietowane jako „freak”, czyli z nietypowymi dodatkami lub alkoholem. W chwili obecnej dostępne są także lody z linii bezcukrowych. Z okazji dnia czekolady w lodziarni odbyła się specjalna akcja promocyjna, w ramach której nasza redaktor stworzyła wraz z Szymonem Sapiehą swoje autorskie lody – czekolada z papryczką habanero i infuzją z werbeny.

 

 

Produkcja lodów odbywa się w pracowni mieszczącej się w Legionowie, przy której działa też jeden z dwóch lokali. Ten główny, otwarty w maju br., mieści się w Warszawie przy ulicy Obrońców Tobruku 40. Goście lodziarni mają sposobność zjeść mrożony przysmak, odpoczywając na leżakach.

 

 

Lody by Szymon Sapieha na Facebooku >>> KLIK!