Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Kastalia Premium - drożdże płynne nowej generacji

dodano , Lesaffre, materiał promocyjny

Kastalia Premium to innowacyjny system chłodzenia i dystrybucji drożdży płynnych. Ważnym ich atutem jest bezpieczeństwo i higiena podczas dozowania, które w obecnej sytuacji panującej na świecie stały się niezwykle istotne.

Odmierzając potrzebną porcję nie mamy bezpośredniego kontaktu z drożdżami niwelując w ten sposób ryzyko zanieczyszczenia, zapewniając odpowiednią higienę, bezpieczeństwo produktu i procesu produkcyjnego.

Chwila obecna wymaga od nas zwiększonej uwagi, precyzji i higieny. To wszystko ma prowadzić do zachowania bezpieczeństwa, które jest niezwykle istotne w procesach produkcyjnych i oczekiwane przez naszych klientów. Dlatego wdrożyliśmy nową, ulepszoną formułę drożdży płynnych Kastalia Premium oraz funkcjonalny sposób pakowania. Możemy śmiało stwierdzić, że drożdże płynne Kastalia Premium to przełomowy produkt na miarę nowych standardów, którego skuteczność zweryfikowana została na wielu etapach badań laboratoryjnych i przemysłowych. To prawdziwy sukces technologiczny stworzony z myślą o potrzebach i oczekiwaniach piekarzy, cukierników oraz klientów. Jest odpowiedzią na troskę o wspólne bezpieczeństwo i rozwój naszych firm.

 

 

   
 

STABILNE, CZYSTE, INTUICYJNE

1. Bezpieczne Zapieczętowany system dozowania i brak bezpośredniego kontaktu dłoni z drożdżami zapewnia higienę i minimalizuje ryzyko zanieczyszczenia.

2. Praktyczne System chłodzenia i dystrybucji instalowany obok miesiarki to mniejsza ilość dostaw z chłodni. Pojemniki bag-in-boxes z płynnymi drożdżami to autonomia i wymiana w mniej niż 2 minuty.

3. Wydajne Płynne drożdże łatwiej się rozprowadzają i asymilują z ciastem. Dzięki temu jest ono bardziej jednorodne i elastyczne. Stała jakość zapewnia stabilność procesu produkcyjnego.

 

 

Ten nowy, prosty i efektywny produkt to kompleksowe podejście do procesu piekarniczego zapewniające jakość, stabilność i wysoką skuteczność we wszystkich zastosowaniach piekarniczych. Innowacyjność, higienę i bezpieczeństwo oraz optymalizację procesu produkcji gwarantuje nowy system dozowania podajnika drożdży, dzięki któremu otrzymujemy dokładniejsze ich dawkowanie. Przekłada się to na lepszą kontrolę ich zużycia.

Obsługa jest intuicyjna i doskonale dopasowana do systemu chłodzenia i dystrybucji Mono oraz Duo składających się z:
1. Lodówki z elektroniczną kontrolą temperatury. Ustawione na +40C tworzą dla drożdży idealne warunki dla zachowania jakości i wydajności.
2. Systemu dozującego drożdże. System gwarantuje absolutną higienę stosowania i precyzyjne dozowanie.
3. Drożdży płynnych w opakowaniu typu Bag in Box. Drożdże Kastalia są stabilne o najwyższej jakości.
4. Miarki ułatwiającej odmierzanie potrzebnej ilości drożdży oraz ich dozowanie w procesie produkcji.
5. Systemu do zawieszenia, który jest opcją dla klientów preferujących wygodne usytuowanie np. obok miesiarki ciasta.

 


Wraz z komfortem pracy i czystością otrzymujemy stabilność i niezmienną efektywność produkcji wszystkich rodzajów wyrobów piekarniczych: chleba, ciast, wypieków sposobem bezpośrednim lub odroczonym. Nowa formuła w pełni odpowiada wymaganiom procesów produkcyjnych, przechowywania, jakości i wydajności. Co ważne - Kastalia Premium nie zmienia receptur. Budowa sytemu chłodzenia i dystrybucji zapewnia czystość miejsca pracy, a sam system zapewnia precyzję odmierzania pożądanych ilości produktu oraz lepszą kontrolę jego zużycia.

 

2 TYPY SYSTEMÓW CHŁODZENIA I DYSTRYBUCJI DLA WYGODY PIEKARZY

Mono (jednokomorowa)

Duo (dwukomorowa)

Bag in Box 22 kg

Bag in Box (2 x 22 kg)

Pojemność 22 kg.

Podwójna pojemność (2 x 22 kg).

Praktyczność dostosowana

do potrzeb małych zakładów

Praktyczność dostosowana

do potrzeb średnich i dużych zakładów

(wybierając system Kastalia Premium warto uwzględnić potrzeby produkcyjne i miejsce jakim dysponujesz).

 

Kastalia to drożdże jakości Premium. Moc fermentacyjna 1 kg płynnych drożdży jest zbliżona do mocy 1 kg tradycyjnych drożdży prasowanych. To udoskonalenie innowacyjnego procesu gwarantuje piekarzom produkt, który jest bardzo wysokiej jakości a zarazem łatwy w użyciu.

Reasumując, wymienić należy zalety systemu, dzięki któremu szybkość i wydajność pracy idzie w parze z zachowaniem wysokich standardów czystości i bezpieczeństwa:

  • Gwarantowane bezpieczeństwo spożywcze i czystość miejsca pracy.
  • Zachowanie własnych receptur, metod, przyzwyczajeń i procedur.
  • Stabilne, precyzyjne i wydajne dozowanie. Wymiana pojemnika w mniej niż 2 minuty.
  • Produktywność i praktyczność. Obsługiwanie systemu jest zredukowane do minimum.
  • Niezawodność i kontrolowana konserwacja.


Dodatkowym atutem jest termin przydatności do spożycia, który trwa aż 26 dni.
Dbajmy o wysokie standardy. Korzystajmy z nowoczesnych i bezpiecznych systemów drożdży płynnych Kastalia Premium. Bezpieczeństwo i zadowolenie naszych klientów jest bezcenne.

Julia Sadovska
Specjalista ds. marketingu Lesaffre Polska