Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Babeczki Biszkoptowe do koszyczka

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

receptura firmy: Pfahnl Polska

Biszkopt/babka piaskowa koncentrat 40%

Opis produktu:
koncentrat do wytwarzania biszkoptowych spodów do tortów, rolad i babek piaskowych. Specjalnie dobrane składniki zapewniają uzyskanie produktu o długiej świeżości.

Skład:
skrobia pszenna, cukier, emulgator(E 472b/E 477/E 471), serwatka w proszku, proszek do pieczenia E450/E 500,olej roślinny.

Receptura na babeczki biszkoptowe do koszyczka

0,400 kg Koncentrat biszkopt/babka piaskowa 40%
0,300 kg cukier
0,300 kg mąka pszenna typu 550
0,550 jajka (11 szt.)
0,120 kg sól
0,005 kg aromat
0,150 kg woda
-------------------------------------
1,705 kg masa

Napełniać foremki masą do około ¾ objętości, można dekorować lukrem lub czekoladą.